1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Ministerul Finanţelor a încheiat contracte cu agenţiile de rating Standard & Poor's şi Fitch Ratings pentru 2018-2019; în negocieri cu Moody's

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a încheiat, la finele anului trecut, contracte de servicii cu agenţiile de rating Standard & Poor's şi Fitch Ratings pentru perioada 2018 - 2019, în timp contractul cu Moody's se află în curs de negociere, potrivit informaţiilor furnizate de către instituţie la solicitarea AGERPRES.

24 iun, 2018 | Agerpres

 'Începând cu anul 2016, Ministerul Finanţelor Publice încheie contracte de servicii cu agenţiile de rating pe o perioadă de doi ani. Pentru perioada 2016-2017 au fost încheiate contracte cu agenţiile de rating Standard & Poor's, Fitch Ratings, Moody's, şi Japan Credit Ratings Agency. În luna decembrie 2017 au fost încheiate contracte noi pentru perioada 2018-2019, cu agenţiile de rating Standard & Poor's şi Fitch Ratings, contractul cu Moody's fiind în curs de negociere. Contractul cu agenţia de rating Japan Credit Rating Agency nu a fost reînnoit, dar agenţia a comunicat că va furniza în continuare evaluări ale riscului de ţară fără a fi solicitat de România ('on an unsolicited basis')', se menţionează în răspunsul MFP.

Potrivit sursei citate, termenii şi condiţiile financiare ale fiecărui contract de servicii încheiat cu agenţiile de rating sunt supuse clauzelor de confidenţialitate.

Standard & Poor's (S&P) a confirmat, în martie 2018, ratingurile pentru datoriile pe termen lung şi scurt în valută şi monedă locală ale României la 'BBB minus/A-3', perspectiva asociată fiind stabilă.

Din partea Moody's, România beneficiază de calificativul Baa3 pentru datoria pe termen lung, iar de la Fitch Ratings ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală ale României sunt 'BBB minus'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO