1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de 70 milioane lei printr-o licitaţie suplimentară

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras vineri 70 milioane lei, cât şi-a propus, printr-o licitaţie suplimentară pentru obligaţiuni pe cinci ani, la care a oferit acelaşi randament ca la operaţiunea principală organizată joi, de 4,7% pe an.

15 noi, 2013 | Mediafax

Trezoreria a împrumutat joi 700 milioane lei prin obligaţiuni cu maturitatea de cinci ani, exact cât şi-a propus, la un randament de 4,7%, în creştere faţă de cel acceptat la precedenta operaţiune, de la finalul lunii octombrie.

Fiind o licitaţie suplimentară, doar pentru oferte necompetitive, Trezoreria a oferit vineri acelaşi randament mediu. La licitaţiile pentru oferte necompetitive, participanţii indică doar suma pe care vor să o plaseze în titlurile de stat, nu şi randamentul pe care îl ţintesc.

La sfârşitul lunii octombrie, Trezoreria a vândut obligaţiuni din aceeaşi emisiune în sumă 500 milioane de lei, la un randament mediu de 4,45%.

Titlurile ajung la scadenţă în noiembrie 2018.

Finanţele au programat pentru luna noiembrie licitaţii pentru vânzarea de obligaţiuni în valoare de 4,55 miliarde lei, sub nivelul împrumutat în luna precedentă, de 5,25 miliarde lei.

În luna noiembrie ajung la scadenţă emisiuni de certificate de trezorerie de 2,2 miliarde lei şi o emisiune în valută de 1,32 miliarde de euro.

De la începutul anului, ministerul a împrumutat de pe piaţa internă 42,861 miliarde lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne şi externe de 3,07 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO