1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

News

Ministerul Fondurilor Europene a înregistrat autoturisme primite în custodie la valoarea de "1 leu", în 2015

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a înregistrat bunurile primite în custodie, respectiv autoturisme, la valoarea de '1 leu', conform raportului pe 2015 al Curţii de Conturi.

31 ian, 2017 | Agerpres

'Nu s-au respectat prevederile legale cu privire la înregistrarea în evidenţa extrabilanţieră a bunurilor primite în custodie, bunurile (autoturisme) utilizate în baza unui contract de comodat fiind înregistrate cu valoarea de '1 leu'. Nu s-a respectat termenul legal pentru transmiterea situaţiilor financiare anuale, acestea fiind depuse şi înregistrate la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) cu 11 zile calendaristice întârziere faţă de termenul legal. Inventarierea patrimoniului MFE pentru anul 2015 s-a încheiat ulterior depunerii situaţiilor financiare la MFP, în condiţiile în care procesul de inventariere trebuia realizat şi finalizat anterior întocmirii situaţiilor financiare, în vederea atingerii scopului principal al inventarierii patrimoniului entităţii, respectiv acela de a stabili situaţia reală a tuturor elementelor de activ şi de pasiv la finalul exerciţiului financiar şi de a reflecta aceasta în situaţiile financiare anuale', menţionează sursa citată.

De asemenea, Curtea de Conturi precizează că nu s-au evidenţiat în contabilitatea extrabilanţieră activele fixe corporale luate cu chirie de la terţi, fiind reflectate valoric în evidenţa contabilă extrabilanţieră doar suprafeţele utilizate, nu şi mobilierul închiriat odată cu acestea.

Instituţia a mai constatat funcţionarea, fără forme legale, a unor automate de băuturi reci/calde şi de produse alimentare, instalate în spaţiile închiriate în clădirea în care funcţionează MFE şi pentru care se plătesc lunar chirie şi utilităţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO