Ministerul Fondurilor Europene a lansat campania de comunicare „Bani europeni pentru idei româneşti”

Ministerul Fondurilor Europene a lansat astăzi, 26 martie 2019, în prezenţa ministrului Rovana Plumb, campania de comunicare "Bani europeni pentru idei româneşti", prima campanie de o astfel de anvergură din ultimii şase ani.
Economica.net - mar, 26 mart. 2019, 11:23
Ministerul Fondurilor Europene a lansat campania de comunicare

Bugetul total investit în această campanie este de 11,78 milioane de lei cu TVA (2,47 milioane de euro), din care:

• 7,46 milioane de lei cu TVA (1,56 milioane de euro) din proiectul „Campanii de comunicare pentru promovarea fondului ESI 2014 – 2020”, finanţat prin POAT.

• 4,32 milioane de lei cu TVA (907.000 euro) din proiectul „Descoperă Programul Operaţional Capital Uman”, finanţat din AT POCU.

Scopul campaniei este informarea publicului cu privire la contribuţia fondurilor europene la dezvoltarea României, la modul cum sunt alocate aceste fonduri prin intermediul Programelor Operaţionale şi la modalitatea prin care sunt folosite acestea de beneficiarii de finanţări europene.

De asemenea, campania evidenţiază că toţi românii beneficiază direct sau indirect de investiţiile realizate din fonduri europene.

Materialele campaniei vor fi vizibile în principalele medii de comunicare, în toate regiunile de dezvoltare a României, în toate judeţele şi în Bucureşti, timp de cinci luni, începând din 28 martie până în luna august.

Difuzarea primului spot al campaniei va începe în data de 28 martie 2019 şi va viza Programul Operaţional Competitivitate.

Ultima campanie integrată pentru promovarea fondurilor europene, de acelaşi calibru, a fost derulată în urmă cu şase ani, în anul 2013, de Ministerul Fondurilor Europene – Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale.

În regulamentele europene este prevăzută obligaţia statelor membre beneficiare ale fondurilor europene, deci şi obligaţia României, de a lua măsurile necesare de informare a publicului şi de a asigura vizibilitatea intervenţiei financiare a Uniunii Europene.

Te-ar mai putea interesa și
Veste bună pentru mii de români: se introduce compensarea cantitativă a prosumatorilor. Cum se aplică și până când – proiect de OUG
Veste bună pentru mii de români: se introduce compensarea cantitativă a prosumatorilor. Cum se aplică și până când ...
Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență-mamut, care conține și prevederi la introducerea compensării cantitative pentru energia livrată în rețea......
Euro a sărit de 4,95 lei pe interbancar. Cel mai mare euro din istorie la cursul BNR: 4,9495 lei/euro
Euro a sărit de 4,95 lei pe interbancar. Cel mai mare euro din istorie la cursul BNR: 4,9495 lei/euro
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,9495 lei/euro, 4,2188 lei/dolar, 5,7509 lei/liră ...
Trenul metropolitan București – Ilfov ar putea circula din 2024, cu viteză de peste 40 km/oră
Trenul metropolitan București – Ilfov ar putea circula din 2024, cu viteză de peste 40 km/oră
Trenul metropolitan București – Ilfov va putea fi folosit începând cu anul 2024 de locuitorii din regiune, alături ...
Cele mai mari universităţi bucureştene vor începe cursurile în format hibrid
Cele mai mari universităţi bucureştene vor începe cursurile în format hibrid
Marile universităţi bucureştene vor începe cursurile semestrului I din noul an de învăţământ în format hibrid - ...