1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Ministerul Fondurilor Europene a lansat campania de comunicare "Bani europeni pentru idei româneşti"

Ministerul Fondurilor Europene a lansat astăzi, 26 martie 2019, în prezenţa ministrului Rovana Plumb, campania de comunicare "Bani europeni pentru idei româneşti", prima campanie de o astfel de anvergură din ultimii şase ani.

26 mar, 2019 | ECONOMICA.net

Bugetul total investit în această campanie este de 11,78 milioane de lei cu TVA (2,47 milioane de euro), din care:

• 7,46 milioane de lei cu TVA (1,56 milioane de euro) din proiectul "Campanii de comunicare pentru promovarea fondului ESI 2014 – 2020", finanţat prin POAT.

• 4,32 milioane de lei cu TVA (907.000 euro) din proiectul "Descoperă Programul Operaţional Capital Uman", finanţat din AT POCU.

Scopul campaniei este informarea publicului cu privire la contribuţia fondurilor europene la dezvoltarea României, la modul cum sunt alocate aceste fonduri prin intermediul Programelor Operaţionale şi la modalitatea prin care sunt folosite acestea de beneficiarii de finanţări europene.

De asemenea, campania evidenţiază că toţi românii beneficiază direct sau indirect de investiţiile realizate din fonduri europene.

Materialele campaniei vor fi vizibile în principalele medii de comunicare, în toate regiunile de dezvoltare a României, în toate judeţele şi în Bucureşti, timp de cinci luni, începând din 28 martie până în luna august.

Difuzarea primului spot al campaniei va începe în data de 28 martie 2019 şi va viza Programul Operaţional Competitivitate.

Ultima campanie integrată pentru promovarea fondurilor europene, de acelaşi calibru, a fost derulată în urmă cu şase ani, în anul 2013, de Ministerul Fondurilor Europene – Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale.

În regulamentele europene este prevăzută obligaţia statelor membre beneficiare ale fondurilor europene, deci şi obligaţia României, de a lua măsurile necesare de informare a publicului şi de a asigura vizibilitatea intervenţiei financiare a Uniunii Europene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO