Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare ghidul pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat în consultare publică ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte referitor la integrarea pe piaţa muncii a tinerilor NEETs, care are o finanţare de peste 236 de milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.
Economica.net - mie, 14 dec. 2016, 16:38
Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare ghidul pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii

‘Ministerul Fondurilor Europene lansează în consultare publică ghidul solicitantului pentru apelul competitiv de proiecte ‘Viitor pentru tineri (II)’ — Integrarea durabilă pe piaţa muncii a tinerilor NEET din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia’, cu o finanţare de 236.338.443 euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU). Proiectele ce vor fi sprijinite în cadrul acestei linii de finanţare vizează tinerii cu vârsta între 16 şi 24 de ani care nu îşi continuă educaţia sau formarea, nici nu sunt angajaţi (NEET)’, se arată în document.

Potrivit acestuia, finanţarea nerambursabilă maximă pentru un proiect din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia este de 5 milioane euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect din regiunea Bucureşti-Ilfov este de 2 milioane euro. Durata de implementare a unui proiect este de maxim 36 de luni. 

Resursele alocate prin acest apel vor fi completate cu cele care vizează subvenţionarea angajatorilor care integrează tineri NEET, cât şi mobilitatea profesională a acestora (prime de activare, de mobilitate, încadrare şi/sau de instalare etc.).

‘Ghidul Solicitantului pentru apelul aferent regiunilor de dezvoltare Centru, Sud-Muntenia şi Sud-Est a fost lansat în consultare în 9 decembrie 2016. În total, alocarea financiară pentru cele două apeluri de proiecte se ridică la 411 milioane de euro. Propunerile şi recomandările pe marginea ghidului ‘Viitor pentru tineri (II)’ — Integrarea durabilă pe piaţa muncii a tinerilor NEET din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia’ sunt aşteptate până la data de 29 decembrie 2016.

POCU 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde de euro. Acesta stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, pentru a contribui la reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale UE. 

Te-ar mai putea interesa și
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde capacitățile din România, potrivit unei informații......
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...