Ministerul Mediului alocă 10 milioane de euro pentru construirea pistelor de biciclete în Capitală

Ministerul Mediului va aloca 10 milioane de euro pentru implementarea sistemului de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei, acest proiect fiind aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Economica.net - vin, 05 sept. 2014, 11:33
Ministerul Mediului alocă 10 milioane de euro pentru construirea pistelor de biciclete în Capitală

Potrivit unui comunicat al Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC), prin acest proiect se vor amenaja 97 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de străzi din zona centrală, dar şi puncte intermodale care să asigure conexiunea între biciclete şi mijloacele de transport în comun.

Proiectul, finanţat de MMSC din sumele obţinute în urma scoaterii la licitaţie a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, se doreşte o soluţie privind decongestionarea traficului auto din Bucureşti şi, implicit, ameliorarea calităţii aerului din Capitală, se mai arată în comunicat.

‘Mă bucur foarte mult că proiectul privind realizarea pistelor pentru biciclete a fost deblocat. Este vorba despre un proiect deosebit de important pentru bucureşteni, care va aduce beneficii multiple: îmbunătăţirea calităţii aerului, eliberarea marilor bulevarde de maşini, îmbunătăţirea stării de sănătate a bucureştenilor care vor alege bicicletă, precum şi creşterea siguranţei în trafic pentru biciclişti’, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

În aceeaşi şedinţă a Consiliului General, proiectul pentru avizarea suprafeţei administrative a viitorului Parc Natural Văcăreşti a fost respins.

‘În acelaşi timp, îmi exprim dezamăgirea faţă de respingerea proiectului pentru avizarea Parcului Naţional Văcăreşti. Blocarea acestui proiect, care are avizul specialiştilor Ministerului Mediului şi ai Academiei Române, nu face decât să le răpească bucureştenilor şansa de a se bucura de primul parc intraurban protejat din România. Fără acest aviz, nu avem pârghiile legale pentru a proteja această oază a biodiversităţii, una dintre puţinele din Europa şi din lume care se găseşte în interiorul unei metropole de talia Bucureştiului’, a adăugat ministrul Korodi.

Cele două proiecte au fost deja aprobate în şedinţa Consiliului General din 29 aprilie, însă această şedinţă a fost atacată în instanţă de Prefectura Bucureşti, ca fiind nestatutară, toate hotărârile aferente acesteia fiind, astfel, suspendate. Pentru a fi deblocate, proiectele au fost reintroduse pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General.

‘Vreau să fac un apel către toţi consilierii generali ai municipiului Bucureşti şi să îi rog să se gândească la interesul bucureştenilor, atunci când votează proiecte de importanţă majoră. Săptămâna viitoare, miercuri, îi voi invita la sediul MMSC pe toţi liderii grupurilor politice din Consiliul General, pentru a discuta asupra importanţei aprobării acestui proiect’, a mai precizat Attila Korodi.

Te-ar mai putea interesa și
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete pentru evenimente și activități de top disponibile prin intermediul......
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...