1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

Ministerul Mediului: Nu au fost depistate creşteri ale poluanţilor în localităţile aflate în proximitatea incendiului din Periş

Ministerul Mediului a monitorizat, miercuri, cu laboratorul mobil, concentraţiile din aer în localităţile din proximitatea incendiului produs la fosta fermă de porci din Periş, judeţul Ilfov, iar măsurătorile nu au depistat creşteri ale poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei, scrie Agerpres. 

09 apr, 2020 | Agerpres
Potrivit unui comunicat al instituţiei, remis joi AGERPRES, laboratorul mobil a fost mutat, în cursul serii de miercuri, şi în comuna Corbeanca, pentru a monitoriza valorile de calitate a aerului.

"Reamintim că în urmă cu două zile, un incendiu de proporţii s-a produs pe circa 30.000 de mp la o fostă fermă de porci din Periş, judeţul Ilfov. Incendiul de vegetaţie din acest perimetru s-a extins inclusiv la fostele bataluri de dejecţii, degajând în aer mirosuri greu de suportat. Echipele ISU au intervenit toată ziua de ieri (miercuri, n.r.) pentru stingerea incendiului. Intervenţia continuă şi în prezent. Ca urmare a acţiunilor pompierilor pentru oprirea arderii vegetaţiei şi a batalurilor de dejecţii, un nor de fum a fost degajat şi resimţit de locuitorii din nordul Bucureştiului", precizează sursa citată.

Conform simulărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum, se apreciază că în cursul nopţii trecute şi pe parcursul zilei de joi, circulaţia aerului va fi relativ slabă (sub 25 km/h) şi se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest către est-nord-est, ceea ce înseamnă că evoluţia norului de de fum va fi de relativă staţionare în zona de nord a Capitalei.

Un incendiu de vegetaţie a debutat, în noaptea de marţi spre miercuri, pe o suprafaţă de 3 hectare în zona Periş (judeţul Ilfov), focul ajungând în bazinele de acumulare ale unei fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO