Ministerul Muncii ar putea implementa măsuri de ocupare inspirate din Coreea de Sud

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale ar putea implementa măsuri şi politici de ocupare inspirate din experienţa sud-coreeană în depăşirea problemelor pe piaţa muncii generate de criza financiară şi şomaj, în acest sens fiind semnată, luni, o declaraţie comună privind programul KSP.
Economica.net - mar, 22 mai 2012, 04:53
Ministerul Muncii ar putea implementa măsuri de ocupare inspirate din Coreea de Sud

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Denisa Pătraşcu, s-a întâlnit, luni, cu o delegaţie a Institutului de Dezvoltare din Coreea de Sud, în contextul semnării unei declaraţii comune privind programul „Knowledge Sharing Program” – KSP.

„Suntem interesaţi de acest proiect şi analizăm posibilităţile de implementare a acestuia, deoarece dorim întărirea parteneriatului între cele două ţări. Ca primă etapă, vom prioritiza obiectivele cuprinse în proiect în contextul Declaraţiei Comune privind Programul Knowledge Sharing Program”, a declarat secretarul de stat.

MMFPS este interesat de întărirea relaţiilor bilaterale în domeniul muncii, familiei şi protecţiei sociale, considerând că experienţa coreeană în depăşirea problemelor pe piaţa muncii generate de criza financiară şi şomaj poate reprezenta o resursă informaţională importantă pentru România.

„Alinierea competenţelor şi abilităţilor forţei de muncă la nevoile pieţei muncii de după criza economică şi financiară mondială reprezintă pentru România unul dintre aspectele importante pentru redresarea şi eficientizarea economică”, arătat Denisa Pătraşcu.

Prin această cooperare, MMFPS vrea să dezvolte măsuri şi politici destinate sprijinirii tranziţiei de la educaţie la piaţa muncii pentru tineri, integrării rapide pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor din alte grupuri vulnerabile, precum şi identificarea unui set de bune practici în formarea şi recalificarea şomerilor şi a altor tipuri de măsuri şi politici care să faciliteze corespondenţa dintre forţa de muncă şi nevoile pieţei muncii.

Declaraţia comună privind Programul KSP a fost semnată la Ministerul Finanțelor Publice de către secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Claudiu Doltu, şi Dong Yeon Kim, vice-ministru în Ministerul Strategiei şi Finanţelor din Coreea de Sud.

Programul consultativ „Knowledge Sharing Program” are ca scop principal furnizarea de asistenţă performantă în domenii politice cheie.

Domeniile de referinţă se extind de la strategiile de dezvoltare industrială şi promovare a exporturilor, economia cunoaşterii, managementul crizelor economice şi până la dezvoltarea resurselor umane.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croaţia în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o şedere de până la 90 de zile, a......
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
Avocatul specializat în fiscalitate Gabriel Biriş spune că, pentru implementarea PNRR, trebuie modificată legislaţia, ...
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) are la momentul acesta un disponibil de 620 de milioane de lei pentru a plăti ...
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții pentru următoarele 12 luni
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții ...
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a făcut publice rezultatele cercetării Business Sentiment Index (BSI), organizată ...