1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 10 º

News

Criza vaccinului hexavalent a luat sfârşit. De săptămâna viitoare va fi reluată imunizarea copiilor cu acest vaccin

Începând de săptămâna viitoare va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Distribuitorul vaccinului hexavalent spune că a rezolvat problema distribuirii vaccinului, iar săptamana viitoare va asigura 107.300 de doze ce vor ajunge la direcţiile de sănătate publică, pentru a fi distribuite cabinetelor medicale ca să continue imunizarea copiilor. 

21 ian, 2016 | ECONOMICA.net

Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.

Până la sfârşitul acestui an, producătorul trebuie sa mai pună la dispoziţia Ministerului Sănătăţii 500.000 de doze de vaccin hexavalent. 

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei, şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al MS.

Ministerul Sănătăţii spune că disfunţionalităţile înregistrate în livrarea vaccinului s-au datorat producătorului care nu a mai putut produce şi livra acest vaccin în timp util, în aceasta situaţie aflându-se mai multe state, atât la nivel european, cât şi mondial.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO