1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

Ministerul Sănătăţii extinde testele privind utilizarea dezinfectanţilor în spitale. Recoltarea, prin controale încrucişate

Ministerul Sănătăţii a decis extinderea în regim de urgenţă a prelevării testelor de sanitaţie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în spitalele în care au fost depistate anterior neconformităţi, acţiune care se va derula prin controale încrucişate, potrivit Agerpres.

06 mai, 2016 | Agerpres

''Ministerul Sănătăţii, pe baza analizei situaţiei existente, a elaborat un plan de măsuri şi a decis ca primă etapă în acest sens extinderea în regim de urgenţă a prelevării testelor de sanitaţie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul unităţilor sanitare cu paturi. Acţiunea se va derula prin controale încrucişate în unităţile sanitare în care au fost depistate neconformităţi cu prilejul acţiunilor de control anterioare. Până în acest moment, au fost prelevate 133 de teste de sanitaţie din alte produse biocide utilizate de unităţile sanitare din 6 judeţe (Dolj, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Vrancea), dintre care 8 au fost neconforme'', se arată într-un comunicat al MS.

Rezultatele complete vor fi făcute publice şi transmise tuturor factorilor de decizie împreună cu propunerile de măsuri care se impun.

Măsurile sunt parte a Planului Naţional de Control al Infecţiilor Nosocomiale demarat de Ministerul Sănătăţii, care îşi propune totodată o serie de măsuri legislative în materie, un plan adecvat de investiţii şi instruirea personalului implicat în activitatea de prevenire, supraveghere, diagnostic şi control al infecţiilor nosocomiale, precizează sursa citată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO