1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

News

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 500.000 de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sănătăţii va derula şi anul acesta campania gratuită de vaccinare împotriva gripei de sezon şi va achiziţiona 500.000 de doze de vaccin antigripal, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul de comunicare al ministerului, Oana Grigore.

22 aug, 2014 | Agerpres

'În anul 2014, Ministerul Sănătăţii are în plan utilizarea unui număr de 500.000 de doze de vaccin pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Bugetul estimat pentru achiziţia celor 500.000 de doze de vaccin antigripal este de 7 milioane de lei. La începutul acestei săptămâni am lansat licitaţia deschisă pentru achiziţia dozelor de vaccin. Vor fi vaccinate ca în fiecare an persoanele cu vârste peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi afecţiuni cardiovasculare, copiii şi vârstnicii instituţionalizaţi, personalul medical şi gravidele, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii va derula campania prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi', a precizat directorul de comunicare.

În ceea ce priveşte vaccinarea antituberculoză, Oana Grigore a spus că aceasta a început în cursul acestei săptămâni.

'Ministerul Sănătăţii a recepţionat cele 513.000 de doze de vaccin antituberculoză pe care le-am achiziţionat în acest an de la Institutul de Cercetare Dezvoltare din Bulgaria. DSP-urile au primit toate măsurile care trebuie luate pentru derularea în condiţii bune a campaniei de vaccinare. Vaccinul este utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului de imunizare', a explicat directorul de comunicare al ministerului, Oana Grigore.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO