Ministerul Sănătăţii vrea să ştie câte farmacii nu au internet în bandă largă

Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, a solicitat fiecărui judeţ ca până la sfârşitul acestei săptămâni să transmită Casei Naţionale lista farmaciilor care nu au acces la internet sau care au conexiune la internet asigurată telefonic. Informaţia vine în contextul în care medicii şi farmaciştii se pregătesc şi sunt instruiţi să opereze în sistemul prescripţiei electronice. Iar condiţia elementară pentru a putea opera cu un flux mare de informaţie în sistem este o conexiune la internet în bandă largă.
Cristina Şomănescu - mar, 12 iun. 2012, 13:05
Ministerul Sănătăţii vrea să ştie câte farmacii nu au internet în bandă largă

Amintim că implementarea sistemului reţetei electronice a fost amânată cu o lună pentru a familiariza actorii implicaţi în proces – medicii, farmaciştii în principal – cu sistemul.

Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, a mai solicitat marţi, 12 iunie, într-o videoconferinţă reprezentanţilor caselor de asigurări de sănătate şi ai direcţiilor de sănătate publică, să organizeze în următoarele două săptămâni şedinţe de pregătire şi informare gratuite pentru medicii prescriptori şi farmaciştii implicaţi în prescrierea electronică.

“Pentru implementarea acestui proces, cunoaşterea sistemului şi a modului său de funcţionare este esenţială. Aveţi la dispoziţie două săptămâni pentru a organiza aceste întâlniri. În tot acest timp, vom continua evaluarea sistemului din punct de vedere tehnic şi al dotărilor necesare pentru o bună funcţionare, astfel încât de la 1 iulie să putem începe implementarea”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, în cadrul videoconferinţei.

În perioada de pregătire, autorităţile sanitare judeţene vor raporta la CNAS numărul persoanelor instruite să opereze cu reţeta electronică şi specialitatea acestora. Acolo unde se va justifica, perioada de pregătire va fi prelungită cu o săptămână, a mai spus Vasile Cepoi.

Sistemul rețetei electronice va putea fi implementat începând cu 1 iulie 2012. Timp de o lună de zile sistemul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar până la sfârşitul anului, sistemul electronic de prescriere va fi utilizat în paralel cu reţeta clasică, pe hârtie, spun oficialii CNAS.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...