1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Ministerul Transporturilor a revocat întreg Consiliul de Administraţie al Tarom

Ministerul Transporturilor a revocat întreg Consiliul de Administraţie al Tarom, în contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere şi CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

04 noi, 2013 | Mediafax
(update 04 noi, 2013 19:09) Pascariu va contesta în instanţă decizia de revocare din funcţia de preşedinte CA al Tarom
Dan Pascariu, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Tarom, va contesta în instanţă decizia AGA de revocare din funcţie şi declară că nu mai poate fi vorba de guvernanţă corporativă dacă măsura a avut în vederea menţinerea în funcţie a directorului general Tarom.

Pascariu a declarat pentru MEDIAFAX că va contesta în instanţă decizia şi chiar va cere daune interese.

"Trebuie să mă consult cu avocaţii. Dacă este schimbat Consiliul de Administraţie pentru a menţine în funcţie directorul general s-a răsturnat ordinea firească a lucrurilor şi nu mai vorbim de guvernanţă corporativă", a spus Pascariu.

Noul Consiliu de Administraţie numit de Ministerul Transporturilor este alcătuit din Dante Stein - consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat în Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing şi Răzvan Filipescu - preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

"Revocarea tututor membrilor CA s-a făcut deoarece au încălcat statutul şi mandatul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (...) Se consideră că afirmaţiile din presă membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei", a declarat Teodora Trandafir, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Cine va fi directorul general de la Tarom, după plecarea lui Christian Heinzmann

În prima şedinţă a CA va fi ales şi noul preşedinte al Consiliului de Administraţie dintre cei cinci noi membri.

Consiliul de Administraţie revocat a fost format din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Lăduncă, Marius Ghenea şi Dumitru Prunariu.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că ministerul a propus noului CA al Tarom să analizeze în perioada următoare activitatea preşedintelui executiv al Tarom, Christian Heinzmann şi modul în care acesta şi-a îndeplinit atribuţiile.

"Ministerul Transporturilor nu are nici o poziţie pro nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de către noul CA, iar obiectivul este ca tarom să intre în parametri normali", a adăugat Trandafir.

Tarom a publicat vineri un anunţ prin care vrea să recruteze patru manageri, pentru poziţiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operaţiuni (COO) şi comercial (CCO), termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Citeste si: Tarom caută director general, financiar, de operaţiuni şi comercial

Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann va expira în luna noiembrie a acestui an, după ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte între acesta şi administratori.

Heinzmann, cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, a anunţat în iunie că a semnat un document la solicitarea preşedintelui Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, care prevede printre altele că durata mandatului său a fost redusă de la patru ani la un an.

În replică, şeful CA, Dan Pascariu, afirma la vremea respectivă că există mai multe nemulţumiri la adresa activităţii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO