Ministerul Transporturilor: Discuţiile privind preluarea atribuţiilor vor avea loc sâmbătă

Discuţiile dintre premierul Victor Ponta şi fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, referitoare la preluarea atribuţiilor vor avea loc sâmbătă, precizează un comunicat al Ministerului Transporturilor /MT/ remis vineri AGERPRES.
Economica.net - vin, 12 iul. 2013, 18:49
Ministerul Transporturilor: Discuţiile privind preluarea atribuţiilor vor avea loc sâmbătă

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Transporturilor, după ce Relu Fenechiu a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul ”Transformatorul” la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

‘Ministerul Transporturilor informează că domnul Relu Fenechiu a confirmat telefonic premierului Victor Ponta decizia de a demisiona din funcţie şi au stabilit ca discuţiile referitoare la preluarea atribuţiilor să fie purtate în cursul zilei de sâmbătă, 13 iulie 2013’, se spune în comunicatul MT.

Relu Fenechiu a preluat oficial mandatul de ministru în decembrie 2012, iar în cele aproximativ şapte luni de mandat, eforturile echipei ministeriale s-au concentrat în primul rând pe îndeplinirea obiectivelor stabilite de România cu instituţiile financiare internaţionale, pornind de la numirea managementului privat în companiile de stat, deblocarea Programului Operaţional Sectorial de Transport, până la finalizarea procesului de privatizare a CFR Marfă în termenul stabilit cu FMI, menţionează MT.

‘Obiectivele asumate şi îndeplinite de Ministerul Transporturilor în această perioadă au un impact pozitiv nu doar asupra economiei naţionale, dar şi în rândul populaţiei prin adoptarea şi finalizarea unor proiecte importante demarate şi nesoluţionate ani la rând’, se afirmă în comunicatul MT, fiind menţionate deblocarea fondurilor europene (4,5 miliarde euro), privatizarea CFR Marfă, implementarea managementului privat în companiile de stat, funcţionarea şi organizarea şcolilor de şoferi, transferul reţelei sanitare a MT în responsabilitatea Ministerului Sănătăţii, problema taxiurilor de pe Aeroportul Bucureşti, deschiderea circulaţiei pe podul mixt Calafat – Vidin.

‘În ceea ce priveşte decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie, deşi nu am obiceiul să comentez astfel de decizii, pot să spun că mă aşteptam să fiu achitat pentru că mă consider nevinovat. Voi continua să lupt pentru a-mi demonstra nevinovăţia şi sper ca la capătul acestui drum anevoios adevărul să învingă’, a declarat fostul ministru al Transporturilor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Bitcoin a scăzut cu 10.000 de dolari, sau cu 17%, într-un interval de 24 de ore
Bitcoin a scăzut cu 10.000 de dolari, sau cu 17%, într-un interval de 24 de ore
Bitcoin a scăzut puternic, cu 10.000 de dolari, sau cu 17%, de vineri până sâmbătă, coborând la un minim de aproape ...
Duminică – întâlnire de lucru a premierului cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei. Ciucă: Voi dispune măsurile ce se impun
Duminică – întâlnire de lucru a premierului cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei. Ciucă: Voi dispune ...
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu principalii responsabili ai gestionării ...
Grindeanu: Încercăm relocarea utilităţilor la Podul peste Dunăre, pentru fi dat în folosinţă la finalul lui 2022
Grindeanu: Încercăm relocarea utilităţilor la Podul peste Dunăre, pentru fi dat în folosinţă la finalul lui 2022
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, după o vizită pe ...