1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Turism

Ministerul Turismului finanțează cu 90% construcția unui parc de aventură în Borsec

Ministerul Turismului va finanţa realizarea unui parc de aventură în Borsec (judeţul Harghita). Investiţia se ridică la circa 5 milioane de lei, constribuţia ministerului fiind de 90%.

13 mai, 2019 | ECONOMICA.net

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat contractul de finanțare.

Proiectul presupune construcția unui sistem de saniuțe de vară demontabil, cu o lungime de aproape 1.400 de metri (pistă coborâre 825,17 m și pistă urcare 572,79 m, diferență de nivel 125 m).  Accesul către vârful pistei se va face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcțională pe timpul sezonului rece, astfel,  sania de vară va fi un plus pentru dezvoltarea zonei și atragerea de turiști și în timpul verii.

„Această investiție pune în valoare potențialul zonei Borsec, o stațiune care oferă turiștilor posibilitatea de a petrece o vacanță unică în orice sezon.  Iată  încă o dovadă că România este o destinație pentru 365 de zile pe an pentru că oferă posibilitatea turiștilor de se bucura de vacanță oricând. La Borsec turiștii pot veni iarna să schieze, iar vara se pot bucura de apele minerale și iată, în curand și de o sanie de vară”, spune Bogdan Trif, Ministrul Turismului.

Ministrul Turismului Bogdan Trif aflat în vizită de lucru în Harghita, s-a întâlnit cu primarii localităților din județ cu care a discutat despre dezvoltarea turistică a statiunilor balneoclimaterice.

„Observ ce amploare are turismul de tip wellness/spa în Europa și știu bine ce potențial are România din acest punct de vedere. Ministerul Turismului a luat măsuri concrete pentru ca aceste destinații să fie modernizate, reabilitate și să corespundă standardelor europene. De aceea stațiunile balneoclimaterice primesc finanțare de 90% dacă autoritățile locale depun proiecte la Ministerul Turismului pentru că am decis prin hotărâre de guvern ca toate stațiunile cu potențial balnear să fie catalogate precum stațiuni de interes național. O altă măsură ce a fost adoptată de Guvernul României prevede înființarea  fondului de investiții pus la dispoziția tuturor autorităților locale care doresc să acceseze bani pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii stațunilor balneoclimaterice. Și Borsec trebuie să se regăsească pe lista stațiunilor cu proiecte în masterplanului de investiții a Ministerului Turismului. Aștept proiectele la minister”, susține Trif.

Investiția de la Borsec vine după ce și alte investiții importante au fost finanțate în ultimele luni cu bani de la Ministerul Turismului, respectiv pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, din județul Suceava și cea de la Voineasa, din județul Vâlcea dar și complexul de agrement de la Ocna Sibiului.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO