Miniştrii de externe din UE nu vor înăspri sancţiunile împotriva Rusiei la reuniunea de luni – surse diplomatice

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană nu vor extinde, probabil, sancţiunile împotriva Rusiei săptămâna viitoare pentru implicarea acesteia în destabilizarea estului Ucrainei, au declarat miercuri diplomaţi din UE, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 12 nov. 2014, 20:25
Miniştrii de externe din UE nu vor înăspri sancţiunile împotriva Rusiei la reuniunea de luni - surse diplomatice

Miniştrii de externe din UE se vor întâlni luni la Bruxelles, iar Ucraina, care a anunţat că desfăşoară din nou trupe în est din cauza temerilor că separatiştii vor lansa o nouă ofensivă militară, va fi principalul subiect de pe agenda reuniunii lor.

Armistiţiul convenit de rebelii proruşi şi forţele guvernamentale din urmă cu peste două luni este acum practic nul, iar temerile occidentale privind o revenire la un conflict total sunt în creştere.

‘Consiliul (miniştrilor de externe) nu va adopta sancţiuni suplimentare, în pofida tulburărilor şi a alegerilor’, a spus un diplomat din UE, a cărui poziţie a fost împărtăşită de alţi doi diplomaţi.

Generalul american Philip Breedlove, comandantul NATO în Europa, a declarat că Alianţa are dovezi că trupe şi tancuri ruseşti au intrat în Ucraina în ultimele zile, confirmând relatări ale unor observatori internaţionali.

‘Sancţiunile actuale sunt dureroase pentru Rusia, şi probabil vor fi înăsprite doar când UE nu va avea de ales’, a spus un al doilea diplomat european. ‘Nu suntem încă acolo, dar am putea ajunge la un moment dat’, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...