1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Miniştrii europeni de externe au discutat cinci principii directoare ale politicii UE faţă de Rusia

Miniştrii europeni de externe, reuniţi luni la Bruxelles, au susţinut că blocul comunitar va fi în continuare ferm faţă de Rusia, atât în ceea ce priveşte sancţiunile adoptate ca urmare a conflictului din Ucraina cât şi în privinţa sprijinului acordat de Moscova regimului sirian, transmite AFP, potrivit Agerpres.

14 mar, 2016 | Agerpres

Europenii sunt 'unanimi' în legătură cu cinci 'principii directoare ale politicii UE faţă de Rusia', a declarat după reuniune şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.

Astfel, referitor la conflictul din Ucraina, înaintea oricărei schimbări de poziţie, mai ales în privinţa sancţiunilor, blocul comunitar va cere în continuare aplicarea completă a acordurilor de pace de la Minsk şi îşi menţine politica de 'nerecunoaştere a anexării ilegale' a Crimeii.

De asemenea, UE doreşte să se apropie de ţările din Europa de Est şi din Asia Centrală şi să intensifice contactele cu societatea civilă rusă, a mai menţionat Federica Mogherini.

Pe de altă parte, UE doreşte 'să-şi consolideze rezistenţa internă în materie de energie, securitate, ameninţări hibride şi comunicaţii strategice', a explicat mai departe şefa diplomaţiei europene.

În acelaşi timp, 'este necesar să avem un angajament selectiv faţă de Rusia în chestiuni precum Iranul, procesul de pace din Orientul Mijlociu, Siria', a continuat ea.

Reuniunea de luni nu a avut în vedere în mod formal sancţiunile împotriva Rusiei - care expiră în luna iulie - sau cele împotriva unor oficiali ruşi ori ucraineni proruşi implicaţi în destabilizarea Ucrainei, acestea din urmă fiind prelungite săptămâna trecută până pe 15 septembrie. Acest subiect va fi discutat în lunile următoare, pe măsură ce se va evalua implementarea acordurilor de pace de la Minsk.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO