Guvernul și BNR se întâlnesc la Bruxelles cu reprezentanţii CE și FMI pentru următoarea evaluare a acordului

Reprezentanţii guvernului şi ai Băncii Naţionale (BNR) vor fi prezenţi săptămâna viitoare la Bruxelles pentru discuţii cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene, anunţă principalele agenţii de presă româneşti.
Economica.net - joi, 11 sept. 2014, 14:11
Guvernul și BNR se întâlnesc la Bruxelles cu reprezentanţii CE și FMI pentru următoarea evaluare a acordului

În cadrul întâlnirii vor fi discutate evoluţiile economice şi stadiul implementării angajamentelor cu instituţiile financiare internaţionale.

„Decizia a fost legată de contextul intern al campaniei electorale, ambele părţi înţelegând ca discuţiile să nu fie folosite în scopuri politice, fiind mai degrabă discuţii tehnice. FMI are ca regulă să nu se implice în politicile interne pe perioada campaniilor electorale, dar era necesar ca această misiune de evaluare să aibă loc”, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

La întâlniri vor fi prezenți ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, ministrul pentru Buget, Darius Vâlcov, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu şi viceguvernatorul Cristian Popa, potrivit Agerpres și Mediafax.

Nu este exclus ca în ultima zi de discuții, respectiv 19 septembrie, să participe şi premierul Victor Ponta.

Spre deosebire de misiunile de la Bucureşti, care se întindeau pe o perioadă între zece zile şi două săptămâni, negocierile de la Bruxelles vor fi foarte concentrate, pe parcursul a patru zile, începând de marţi, 16 septembrie, şi până vineri, 19 septembrie.

Premierul Ponta a declarat miercuri că raportul Ministerului Finanţelor privind sistemul de redevenţe petroliere va fi discutat cu delegaţia FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale în luna noiembrie, la viitoarea vizită în România a misiunii organismelor financiare internaţionale.

Misiunea FMI a plecat din România la finele lunii iulie fără a-şi da acordul pe măsurile promovate de Guvern, principala discuţie vizând reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, chiar dacă fusese amânată de la 1 iulie la 1 octombrie.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi autorităţile române vor discuta săptămâna viitoare, la Bruxelles, despre pregătirea celei de-a doua rectificări a bugetului pentru 2014, a declarat pentru AGERPRES reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, ministrul delegat pentru Buget, Darius-Bogdan Vâlcov, şi o echipă tehnică din minister vor participa săptămâna viitoare, la Bruxelles, la întâlnirile organizate de Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE) cu autorităţile române, informează un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

În cadrul întâlnirilor, vor fi analizate evoluţiile economice recente şi stadiul implementării angajamentelor convenite cu organismele financiare internaţionale.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a trimis joi Ministerului Finanţelor Publice o serie de documente solicitate de Guvern pentru discuţiile cu FMI, a declarat, pentru AGERPRES, Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE.

Te-ar mai putea interesa și
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Gospodăriile din Budapesta au plătit în august cel mai scăzut preţ la energie electrică în rândul capitalelor din UE, a anunţat miercuri Autoritatea de reglementare în domeniul energiei şi......
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
Un număr de 25.753 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale ...
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să încalce reglementările UE
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să ...
Comisia Europeană elaborează orientări privind măsurile pe care le pot lua statele membre UE pentru a gestiona problema ...
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil să nu poată să facă asta
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil ...
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că, dacă va creşte preţul gigacaloriei, sunt bani pentru majorarea subvenţiei, ...