1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Ministrul Agriculturii a propus o serie de soluţii pentru combaterea efectelor secetei

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a propus, vineri, cu ocazia unei vizite în judeţul Vaslui, o serie de soluţii pentru combaterea efectelor secetei, fenomen cu care ţara noastră s-a confruntat în ultimii ani.

14 oct, 2016 | Agerpres

Oficialul a afirmat că România ar trebui să înveţe din experienţa unor state care se confruntă cu probleme de secetă cum ar fi Portugalia, Spania, Cipru sau Turcia, ţări pe care le-a vizitat.

'Acolo s-au construit lacuri mari, din care se dă drumul la apă, prin gravitaţie, la preţuri minime. România are o mulţime de lacuri. Am discutat cu Ministerul Energiei, cu Ministerul Mediului şi aceste lacuri sunt colmatate. Ele trebuie preluate la Ministrul Agriculturii şi curăţate, iar în zonele unde nu sunt lacuri, trebuie construite unele. Sigur, ca să punem toată schema la punct, va dura ceva timp, dar decolmatarea lacurilor existente poate începe şi mâine', a declarat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii a precizat că alte soluţii benefice pentru combaterea efectelor secetei în ţara noastră ar fi instalarea de perdele forestiere, care au un rol foarte important în obţinerea de producţii agricole semnificative pe timp de secetă, fără a fi nevoie de irigaţii şi utilizarea soiurilor rezistente la secetă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO