Ministrul Apărării a dispus verificări cu privire la modul în care a fost gestionată revenirea mărcii Steaua la CSA

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că a dispus Corpului de Control şi Inspecţie să demareze urgent verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei a mărcii "Steaua Bucureşti".
Economica.net - mar, 17 ian. 2017, 16:06
Ministrul Apărării a dispus verificări cu privire la modul în care a fost gestionată revenirea mărcii Steaua la CSA

„Într-o zi în care preocupările întregului Minister al Apărării s-au concentrat pe fundamentarea bugetului pe anul 2017, pregătirea Ministerialei Apărării de la NATO din luna februarie, am fost nevoiţi cu toţii să acordăm timp preţios unor polemici neconstructive. Astăzi, am dispus Corpului de Control şi Inspecţie să demareze urgent şi cu maximă seriozitate verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei a mărcii. Până la concluziile furnizate de către Corpul de Control, legalitatea şi onoarea militară sunt principalele mele aşteptări de la conduita întregului corp de ofiţeri ai CSA Steaua şi ai Ministerului Apărării Naţionale. La finalul misiunii de control, vom face publice rezultatele acesteia”, a scris Leş.

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, l-a acuzat, marţi, pe comandantul interimar al CSA Steaua, Cristian Petrea, de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, de acţiune contrar intereselor statului român şi ale Armatei Române şi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pentru că se opune punerii în aplicare a deciziei Curţii de Apel în litigiul cu FC Steaua, prin refuzul de a semna notificările către FRF, LPF şi ONRC.

„Vreau să-l somez public pe comandantul interimar Petrea Cristian să semneze de urgenţă notificările către ONRC, LPF, FRF şi către societatea comercială Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, pentru că sunt în interesul statului român, el împiedicând punerea în aplicare a deciziei Curţii de Apel din data 21 decembrie 2016. Îi solicit public ministrului Apărării să constate că comandantul interimar Petrea Cristian nu-şi îndeplineşte atribuţiunile de serviciu, că se opune punerii în aplicare a deciziei Curţii de Apel, că acţionează contrar intereselor statului român şi ale Armatei Române şi săvârşete infracţiunea de abuz în serviciu”, a declarat Talpan, la Digi Sport.

Florin Talpan a afirmat, luni, că a întocmit notificări către LPF, FRF şi ONRC, prin care le cere acestor instituţii să pună în aplicare decizia Curţii de Apel Bucureşti în litigiul cu gruparea patronată de Gigi Becali, privind numele Steaua, însă Petrea a refuzat să le semneze.

Marţi, CSA Steaua dat publicităţii un comunicat, în care îşi reafirmă intenţia de a înfiinţa o echipă de fotbal care să fie înscrisă în Liga a IV-a şi nu în Liga I, aşa cum susţine Talpan că ar trebui, conform deciziilor instanţelor în litigiul privind marca Steaua.

„CSA rămâne consecvent proiectului de înfiinţare a echipei de fotbal seniori, sub conducerea antrenorului-coordonator (director tehnic) Marius Lăcătuş. Proiectul (…) prevede înscrierea în Liga a IV-a, promovarea, în fiecare an, prin merit sportiv, în ligile superioare, astfel încât, în anul 2020 echipa să poată accede în prima ligă valorică, sincronizându-se cu finalizarea modernizării stadionului de fotbal. CSA Steaua Bucureşti apreciază interesul mass-media pentru acest subiect, dar face precizarea că multe dintre declaraţiile şi luările de cuvânt exprimate în ultimele zile de diferite persoane, nu se înscriu în strategia de dezvoltare a proiectului secţiei de fotbal, acestea reprezentând pure speculaţii sau interpretări personale”, se arată în comunicatul citat.

Conducerea clubului sportiv precizează că îi acordă sprijin lui Talpan în litigiile cu FC Steaua, gruparea lui Becali, deşi juristul se plânge de lipsa de susţinere din partea CSA şi MApN.

La 21 decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF).

Te-ar mai putea interesa și
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
O aliată a preşedintelui Vladimir Putin a avertizat marţi Europa că a întocmit deja legislaţie pentru a răspunde dacă active ruse în valoare de aproape 300 de miliarde de dolari vor fi......
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie (APCE) solicită eliminarea obligativităţii instalării celui ...
Eleco din Marea Britanie a preluat Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software
Eleco din Marea Britanie a preluat Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software
Eleco, furnizor specializat de software listat pe piața Alternative Investment Market a London Stock Exchange, preia Vertical ...
Acord de cooperare România – Coreea de Sud. Deschidere de birouri de ataşaţi militari la Bucureşti şi Seul
Acord de cooperare România – Coreea de Sud. Deschidere de birouri de ataşaţi militari la Bucureşti şi Seul
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi omologul sud-coreean, Shin Won Sik, au semnat, marţi, un acord-cadru de cooperare ...