Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu: Sunt magistraţi, inclusiv militari, cu pensii de 35.000 lei. Nu e normal, facem corecţii

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, duminică seara, că există magistraţi, inclusiv magistraţi militari, care au pensii de 30.000-35.000 lei, el arătând că acest lucru nu e normal şi că se vor face corecţii, menţionând că algoritmul de calcul al pensiilor militare va fi păstrat.
Economica.net - Dum, 30 iul. 2017, 18:06
Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu: Sunt magistraţi, inclusiv militari, cu pensii de 35.000 lei. Nu e normal, facem corecţii

„Există o analiză privind situaţia unor pensii care depăşesc nişte lucruri care sunt normale. Ca să putem să dăm un exemplu, există magistraţi, inclusiv magistraţi militari, care au pensii de la 30.000-35.000 lei pe lună. (…) Vreau să reitez încă o dată câteva situaţii care nu pot continua aşa: pensii de 30.000-35.000 lei pe lună. Algortimul de calcul de astăzi permite ieşirea la pensie cu un venit mai mare decât salariul celui care lucrează. Nu cred că este o normalitate acest lucru. Sunt lucruri care trebuiesc clarificate”, a spus Ţuţuianu, la România TV.

El a afirmat că exită şi situaţii care nu sunt normale şi a dat ca exemplu primele 100 de pensii din MApN, care se situează între 15.000 lei şi 35.000 lei, informează Mediafax. 

„Cele mai mari pensii sunt ale magistraţilor militari, 35.000 de lei este pensia unui magistrat militar. Vom face corecţiile necesare la aceste situaţii care nu sunt normale”, a spus Ţuţuianu.
El a admis că la acest moment sunt discuţii legate de modul în care pot fi modificate anumite prevederi ale legii pensiilor, dar a subliniat că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, ci pensii militare de stat şi că nu există nicio intenţie a Guvernului să taie vreo pensie.

‘Algoritmul de calcul al pensiilor militare, inclusiv pentru celelalte structuri de securitate naţională, va fi păstrat”, a mai spus Ţuţuianu.

El a precizat că dacă se vor face anumite modificări la legea pensiilor, ele nu vor intra în vigoare peste noapte.

„Va fi un timp suficient, de o lună jumătate-două, în cadrul căruia oamenii să aibă posibilitatea să aleagă: fie rămânerea în sistem, fie, pentru cei care vor să se pensioneze pe actuala legislaţie, să poată să facă acest lucru”” a explicat Ţuţuianu.

El a mai arătat că va participa luni la şedinta coaliţiei, unde se va discuta despre pensiile militare.
„Sigur. Probabilitatea de a se discuta este maximă, pentru că trebuie să avem un răspuns la ceea ce se vehiculează azi în spaţiul public. Voi informa şi prim-ministrul şi conducerea coaliţiei despre situaţia existentă în sistemul de apărare naţională şi vom discuta, probabil, şi pe aceste principii şi vom stabili şi un calendar”, a mai spus Ţuţuianu.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie mai ridicată față de prognoza din februrie 2024
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie ...
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe termen......
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene care operează zboruri în Spania se aşteaptă la un sezon de vară record şi au adăugat cu 13% mai ...
CFR a început efectuarea de lucrări de tip Quick Wins între staţiile Crasna şi Zorleni, pentru creșterea vitezei de deplasare a trenurilor
CFR a început efectuarea de lucrări de tip Quick Wins între staţiile Crasna şi Zorleni, pentru creșterea vitezei de ...
Lucrările de tip Quick Wins pentru ridicarea restricţiilor de viteză au început între staţiile Crasna şi Zorleni, ...
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul ...