1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

News

Ministrul Carmen Dan: Consilierii mei au ales să renunţe la indemnizaţii

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi seară, într-o emisiune la România TV, că cei cinci consilieri ai săi au anunţat că renunţă la indemnizaţia pe care o primesc pentru că lucrează la cabinetul de demnitar.

08 aug, 2017 | Agerpres

Carmen Dan a spus că ei au luat această decizie pentru că 'situaţia lor a fost intens mediatizată şi imaginea Ministerului Afacerilor Interne este afectată'.

'Plecăm de la adevărul că a cumula pensia şi salariul nu este o ilegalitate. Acest lucru l-au acceptat toţi. Discuţia a fost îndreptată spre cât de moral este să beneficiezi de acest cumul. (...) Vreau să vă spun că toţi cei cinci consilieri ai mei, care sunt în situaţia de a cumula pensia cu salariul, mi-au spus că situaţia poate fi remediată într-un singur fel. Mi-au spus că expunerea aceasta publică a situaţiei lor, deşi nu s-a nominalizat şi nu s-a vorbit decât la modul general despre acest lucru, afectează imaginea Ministerului şi îl vulnerabilizează. Prin urmare, au decis să solicite aprobarea mea de a ieşi din această situaţie. Cum nu există posibilitatea să renunţi la pensie, au ales să renunţe la indemnizaţie. Au ales să plece din aceste poziţii şi în acelaşi timp s-au oferit să rămână lângă mine şi să facă activitatea fără să fie remuneraţi', a afirmat Carmen Dan.

Ea a precizat că toţi consilierii săi sunt oameni cu experienţă, care au 'activitate recunoscută în spate' şi care au muncit în minister peste 20 de ani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO