1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

IT&C

Ministrul Comunicaţiilor: Am încredere că România va deveni tigrul Europei, până în 2018

Digitalizarea oferă României o mare şansă de a ajunge din urmă ţări mai avansate din punct de vedere tehnologic şi sunt convins că, până în 2018, România va deveni tigrul Europei, cum s-a mai afirmat şi cu alte ocazii, a declarat, marţi, în cadrul conferinţei de deschidere a evenimentului Bucharest Technology Week, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Bostan.

24 mai, 2016 | Agerpres

'Trebuie să ajungem cât mai aproape de cetăţean. Noi, ca stat, putem să facem multe şi facem multe. Aş vrea să marcăm în 2018, la Alba Iulia, 100 de ani de Unire, printr-o săptămână a tehnologiei. Trebuie să arătăm un model inspiraţional pentru celelalte oraşe. Avem tehnologie, dar nu este pusă încă la lucru pentru a aduce valoare adăugată. Nici corporaţiile, şi nici cetăţenii, nu folosesc tehnologia la adevărata sa valoare pentru a câştiga timp, pentru a aduce mai mulţi bani şi a crea noi locuri de muncă. Digitalizarea oferă României o şansă mare de a ajunge din urmă ţări mai avansate din punct de vedere tehnologic. Oamenii de aici pot face diferenţa. Am încredere că, până în 2018, România va deveni tigrul Europei. Mă bucur că văd companii româneşti, inovative, prezente aici şi al căror număr creşte în fiecare moment. Cooperarea dintre companiile mari si cele mici este foarte bună', a spus Bostan.

În perioada 24 - 29 mai se desfăşoară Bucharest Technology Week, la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de vizitatori. În cadrul evenimentului sunt programate 40 de sesiuni de prezentări susţinute de către 23 de organizaţii de profil.

Săptămâna se va încheia cu cea mai mare expoziţie de tehnologie pentru publicul larg, organizată în Piaţa George Enescu, în faţa Ateneului Român.

Astfel, de vineri până duminică, 50 de companii româneşti vor prezenta peste 250 de soluţii şi produse tehnologice, printre inovaţii fiind expuse: maşini electrice şi hibride, roboţi, drone, gadgeturi pentru pasionaţii de tehnologie, soluţii de printare 3D, realitatea virtuală şi instrumente de monitorizare pentru case inteligente.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO