1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Ministrul Comunicaţiilor: Mizăm pe un sprijin de cel puţin 500 mil. euro din partea UE, pentru 2014-2020

Sectorul comunicaţiilor este unul important pentru România şi mizăm, în exerciţiul financiar al Uniunii Europene /UE/ pentru perioada 2014-2020, pe un sprijin de cel puţin 500 milioane de euro, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe internaţionale de specialitate, Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională.

27 mai, 2014 | Agerpres

'Aşa cum se ştie, suntem foarte avansaţi în acest domeniu şi ne putem lăuda, nu mai puţin de anul trecut, cu trecerea la 4G. Pentru investiţii ne trebuie şi buget. Evident că avem în vedere 2014-2020, Agenda Digitală pentru România, documentul programatic pe care în două săptămâni îl vom discuta, din nou, ca variantă cu sectorul privat. Evident că acest sector important va fi finanţat din instrumentele structurale europene. Mizăm pe cel puţin o alocare de 500 de milioane de euro din partea Uniunii Europene la care va veni şi contribuţia noastră naţională şi vom lua în calcul foarte multe intervenţii care să stimuleze infrastructura. Vom continua cu introducerea broadband /internet în bandă largă, n.r./ în 'zonele albe', în zonele de eşec de piaţă. Vom continua proiectul Ro-Net pe care îl avem în acest moment la nivel de 84 de milioane de euro şi care prevede introducerea broadbandului în aceste zone. Vom încuraja tot ceea ce înseamnă investiţiile întreprinzătorilor mici şi mijlocii prin acordarea de subvenţii şi de alocări financiare europene. Cel mai important este contribuţia dumneavoastră la unicul proiect la care lucrăm şi pentru care contăm - proiectul e-România', a afirmat Cotovelea.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) organizează, marţi, conferinţa internaţională 'Informaţia înseamnă putere: instrumente de informare pentru consumatorii de telecom', eveniment dedicat drepturilor utilizatorilor de servicii de comunicaţii electronice şi identificării de soluţii pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la servicii telecom.

Loading...
loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO