1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

News

Ministrul Comunicaţiilor: Transformarea digitală a IMM-urilor poate creşte competitivitatea şi eficienţa afacerilor

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, a declarat luni, la Focşani, că încurajează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) să creeze programe speciale pentru transformarea digitală a IMM-urilor, singura care poate creşte gradul de competitivitate şi eficienţă a afacerilor.

18 feb, 2019 | Agerpres

"Am încurajat conducerea FNGCIMM să creeze programe de garantare speciale pentru transformarea digitală a IMM din România. Fiindcă doar printr-o transformare digitală putem creşte gradul de competitivitate, de eficienţă al afacerilor, indiferent de sector. Acesta este trendul pe care ar trebui şi noi să ne înscriem. (...) Acesta este viitorul şi ar trebui să ne înscriem pe acest itinerariu (...), fiindcă suntem într-o piaţă competitivă şi depinde doar de noi să avem un viitor", a afirmat Petrescu.

Ministrul Comunicaţiilor a participat la seminarul de informare "Soluţii de dezvoltare a antreprenoriatului şi comunităţilor locale româneşti", organizat de FNGCIMM, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea.

Evenimentul a fost dedicat comunităţii vrâncene şi le-a oferit celor prezenţi informaţii privitoare la proiectele şi programele de finanţare destinate dezvoltării durabile la nivel local, în zonele rurale, precum şi aspecte legate de dezvoltarea acvaculturii şi pescuitului în România.

La seminar au fost prezenţi directorul FNGCIMM, Gheorghe Lăpădat, reprezentanţi ai unor instituţii de credit, ai oamenilor de afaceri şi ai unor instituţii care au legături conexe cu domeniul fondurilor europene şi cu cel de finanţare.

FNGCIMM este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. Fondul instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea Băncii Naţionale a României.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO