Ministrul Daniel Cadariu vrea să plătească influenceri pentru promovarea turismului românesc

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a anunţat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că vrea să facă o achiziţie publică pentru o firmă de publicitate care să apeleze la influenceri, în promovarea destinaţiilor turistice din România. Ministrul a spus că vrea să activeze şi portalul românia.travel, asupra căruia a pierdut dreptul de folosire după ce instituţia nu a plătit un sumă modică de 100 de euro, în mandatul fostului ministru. Cadariu a mai afirmat că în primele 4 luni ale anului s-au înregistrat 2,4 milioane de turişti, dintre care 84% turişti români şi restul străini.
News.ro - mar, 12 iul. 2022, 22:03
Ministrul Daniel Cadariu vrea să plătească influenceri pentru promovarea turismului românesc

Ministrul Turismului a anunţat, despre promovarea turistică că are în plan ”o achiziţie publică pentru o firmă de publicitate care să apeleze la influenceri, care au un anumit număr de urmăritori, un profil, prin care să promovăm destinaţiile turistice din România, ţinta principală fiind, într-o primă fază, activitatea de city break, el arătând că este vorba de influenceri români şi străini, relatează News.ro.

”Noi am făcut un studiu de piaţă la minister, pentru a putea să dimensionăm achiziţia publică, să vedem costul, bugetul”, a arătat el.

Daniel Cadariu a arătat că ministerul are un buget pentru marketing şi publicitate de 3 milioane de euro, care, spune el, e mult faţă de ce nu s-a făcut în trecut dar prea puţin faţă de necesităţi.

”Sper să ne mişcăm foarte repede şi să livrăm în trimestrul trei acţiuni concrete de de promovare a destinaţiilor din România”, a arătat el, precizând că se doreşte promovarea a tot ce înseamnă turismul de city break, combinat cu turismul festivalier.

Ministrul a mai spus că urmează o achiziţie publică şi pentru o promovare online, TV, pe două ţări ţintă de turişti străini, cre vin în România, şi anume Germania şi Marea Britanie.

”Vrem să facem activ portalul românia.travel, a mai spus ministrul, afirmând că, pentru o sumă de 100 de euro, nu a fost de acord predecesorul său ( Claudiu Năsui, nr) să fie activat acest portal şi au pierdut dreptul de folosire. ”Ne-am chinuit câteva luni de zile pentru a reveni pe acest portal”, a afirmat Cadariu.

Despre situaţia din turism, ministrul Cadariu a spus că, dacă e să analizăm indicatorii intermediari, ei spun că în primele 4 luni ale anului, au fost în jur de 2,4 milioane de turişti, dintre care 84% turişti sunt români iar diferenţa, străini. În 2019, înainte de pandemie, numărul de turişti străini a fost de 2,7 milioane. ”Sper să ajugem la măcar jumăate, 1,2 milioane turişti străini”, a mai spus Daniel Cadariu.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...