1EUR = 4.7260 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Ministrul de externe iranian avertizează asupra consecinţelor încălcării tratatului nuclear

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a cerut vineri viitoarei administraţii de la Washington să respecte acordul internaţional încheiat anul trecut asupra programului nuclear al Iranului, transmite Xinuha.

11 noi, 2016 | Agerpres

Zarif a avertizat că Teheranul ar putea lua în considerare 'alte opţiuni' în caz că planul comun de acţiune va fi încălcat de oricare din părţi, a relatat televiziunea locală Press TV, preluată de agenţia de presă citată. Iranul este gata să îşi îndeplinească propriile obligaţii, dacă şi celelalte părţi procedează la fel.

Mai mulţi oficiali iranieni şi-au exprimat îngrijorarea privind viitorul acordului nuclear, după ce Donald Trump a fost ales preşedinte al Statelor Unite. În timpul campaniei electorale, Trump a apreciat că acordul cu Iranul este 'cel mai rău negociat vreodată'.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat încă de miercuri, a doua zi după alegerile din SUA, că viitorul preşedinte american trebuie să respecte acordul cu Iranul, care reflectă o rezoluţie a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi nu poate fi denunţat unilateral.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO