1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Ministrul demis al Finanţelor, Florin Cîţu: PSD vrea să întoarcă în Parlament măsurile luate de Guvernul PNL. Lista deciziilor

Ministrul demis al Finanțelor, Florin Cîțu, a scris în această seară pe contul personal de Facebook că majoritatea parlamentară condusă de PSD va întoarce măsurile pro business luate până acum de Guvernul Orban.

09 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Iată postarea completă a ministrului demis al Finanţelor:

 

"PSD folosește majoritatea din Parlament pentru a :

- resuscita OUG 114 care a distrus piață creditelor pentru persoane fizice, era pe cale să falimenteze administratorii de pensii private ca dupa aceea PSD să naționalizeze Pilonul ÎI (vedeți în aceste zile cum atacă orice demers care implică sectorul privat), a suprataxat sectoaree comunicațîi și energie, etc.

- reintroduce supraacciza la combustibil așa cum au mai făcut în 2017

- suprataxa contractele part-time

- elimina companiile de ridesharing de pe piață din Romania, - Bolt etc

- reintroduce TVA split

- a-și creste iar salariile pe care noi le- am înghețat, în loc să lase banii pentru investiții.

- nu mai plati facturi către sectorul privat- în ianuarie am rambursat 1.7 milarde lei TVA, am continuat să decontam concediile pentru ca socialiștii lăsaseră datorii de aproape 4 miliarde lei- PSD vrea să tină banii pentru a plăti creșteri salariale și pensii speciale pentru demnitari.

- a opri reforma și informatizarea ANAF- doar cu un ANAF nereformat și neinformatizat pot socialiștii și acoliții lor să fure în liniște. De ce credeți că tipă și urlă acum împotrivă reformei și infomatizarii ANAF?

Această configurație a Parlamentului este TOXICĂ pentru România. Cu cât o schimbăm mai repede, cu atât mai bine.

Doar cu un Parlament cu o majoritate liberală putem să implementăm măsuri care aduc bunăstare tuturor românilor.

Vom schimba majoritatea în Palament și vom face lucruri fantastice pentru români. Pentru TOȚI românii."


Pe 5 februarie 2020, Moțiunea de cenzură  a PSD împotriva Guvernului PNL a fost adoptată cu 261 de voturi şi 139 împotrivă. Guvernul Orban a picat după doar trei luni de la instalare.

Pe 6 februarie, Comisia economică și comisia de buget din Senat, ambele controlate de PSD, au respins ordonanța de urgență 1/2020, adică oug prin care guvernul Orban a reparat multe dintre măsurile impuse de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici prin celebra OUG 114 din 2018, a scris G4Media.ro.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO