1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Ministrul Dezvoltării a semnat contracte de finanţare de aproape 30 milioane euro pentru infrastuctura rutieră din judeţul Constanţa

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a semnat marţi, la Constanţa, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, contracte de finanţare în valoare de aproape 30 de milioane de euro pentru reabilitarea a două drumuri judeţene din nord-estul judeţului.

26 mar, 2019 | Agerpres

În cadrul evenimentului, Daniel Suciu a declarat că cele două contracte au în vedere modernizarea infrastructurii de transport regională pe traseul DJ 226 (Corbu - Săcele - Istria - Mihai Viteazu) şi pe DJ 226 A (Cetatea Histria - DN22/ Tariverde), în cadrul proiectelor, ce vor fi finanţate cu o sumă totală de aproape 30 de milioane de euro din fonduri europene, urmând a fi realizate şi trotuare, staţii de autobuz şi piste pentru biciclete.

Conform documentaţiei, proiectul legat de DJ 226 prevede reabilitarea şi modernizarea drumului între localităţile Corbu şi Mihai Viteazu, pe distanţa de 40 de kilometri, realizarea de trotuare şi piste pentru biciclete, pe ambele sensuri de mers, dar şi construirea sau modernizarea a 25 de staţii de autobuz. Durata de implementare a proiectului este de 44 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea acestuia, de 23 de milioane de euro.

Al doilea proiect, în valoare de 5,8 milioane de euro, vizează modernizarea DJ 226 A, pe o distanţa de 14 kilometri, din zona Cetăţii Histria, trecând prin localitatea Nuntaşi până la intersecţia cu DN22 Tulcea - Constanţa, în zona localităţii Tariverde. Vor fi construite trotuare şi patru staţii de autobuz, în decursul a 33 de luni.

Cele două proiecte vor fi finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 ITI Delta Dunării.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO