1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

News

Ministrul Dezvoltării a semnat trei contracte de finanţare din fonduri europene în valoare de 500 de milioane de lei

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Ruropene, Sevil Shhaideh, a semnat, vineri, trei contracte de finanţare din fonduri europene în valoare de 500 de milioane de lei, a anunţat ministerul.

31 mar, 2017 | News.ro

Cele trei contracte reprezintă un prim pas în angajamentul de a aduce în ţară fonduri europene de 5,2 miliarde de euro, în acest an, potrivit lui Sevil Shhaideh.

Ministerul a anunţat că unul dintre contracte este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) şi vizează lucrări de conservare şi restaurare a clădirii Bisericii Evanghelice din Sibiu şi modernizarea infrastructurii conexe, Piaţa Huet din Sibiu. Durata de implementare a proiectului este de 70 de luni, iar valoarea totală de 21,9 milioane de lei (din care 21,4 milioane de lei, adică 98% din valoare, constituie finanţare nerambursabilă). După restaurarea acestui obiectiv, se preconizează ca numărul vizitatorilor să crească cu peste 10.000 turişti.

Un alt contract semnat este cel care presupune extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Bistriţa Năsăud. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), cu o durată de implementare de 53 de luni şi o valoare totală de 55 de milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 41 milioane de lei, respectiv 88,74% din valoarea eligibilă aprobată.

Cel de-al treilea contract semnat vizează reabilitarea drumului naţional 1C (DN1C) Dej-Baia Mare, între kilometrul 61 şi kilometrul 147. Valoarea totală a proiectului este de 389 de milioene de lei, din care contribuţia Comisiei Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 85%, respectiv 232 milioane lei, şi cea de la bugetul de stat de 15%, adică peste 41 de milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO