1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Ministrul Duşa se întâlneşte în Portugalia cu piloţii români care se antrenează pe F16

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, efectuează luni şi marţi o vizită în Portugalia, unde se va întâlni cu piloţii români şi cu personalul tehnic care se află la pregătire pe avioanele F16, scrie Agerpres.

20 iul, 2015 | Agerpres

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, în programul de luni sunt cuprinse activităţi la Comandamentul Forţelor Terestre din Porto şi la centrele de excelenţă în domeniul cercetării şi dezvoltării.

Marţi, la Baza Aeriană de la Monte Real, ministrul Duşa va avea convorbiri bilaterale cu omologul portughez, José Pedro Aguiar-Branco, şi o întâlnire cu personalul militar român care se instruieşte pentru trecerea pe aeronave F-16 Fighting Falcon.

Duminică, ministrul Duşa s-a aflat la Baza 71 Aeriană 'General Emanoil Ionescu' de la Câmpia Turzii, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, unde au avut loc exerciţii demonstrative, la care au participat mii de persoane.

'De aici o să plec direct spre Portugalia şi mâine (luni - n.r.) voi fi, chiar de Ziua Aviaţiei, la piloţii noştri şi la personalul tehnic care se află la pregătire pe avioanele F16, la invitaţia ministrului portughez. Voi face o vizită oficială, dar una dintre zile este dedicate întâlnirii cu piloţii români şi cu personalul tehnic care se află la pregătire în Portugalia', a precizat Mircea Duşa la Câmpia Turzii.

Tot duminică, la o ceremonie desfăşurată la Monumentul Eroilor Aerului din Bucureşti cu prilejul Zilei Aviaţiei, ministrul a anunţat că demarează procedurile pentru achiziţia unei escadrile de avioane.

'Mă bucur că în anul 2014-2015 am alocat un buget mare Forţelor Aeriene Române, astfel încât am finalizat programul de înzestrare cu avioane Spartan, am achiziţionat prima escadrilă de avioane multirol şi demarăm în momentul de faţă procedurile pentru achiziţia celei de a doua', a spus Duşa.

Pe 20 iulie, ziua Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul în calendarul liturgic ortodox, se sărbătoreşte 'Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene', în 1913 pionierii aviaţiei alegându-l pe Sfântul Ilie drept 'patron al aviaţiei'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO