1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

News

Ministrul Economiei: Protestul angajaţilor din saline faţă de neacordarea voucherelor de vacanţă este justificat

Nemulţumirea angajaţilor din salinele aflate în subordinea societăţii Salrom şi protestul organizat de aceştia faţă de neacordarea voucherelor de vacanţă de către angajator sunt complet justificate, pentru că acordarea voucherelor de vacanţă este prevăzută în bugetul pe anul 2019, a transmis, marţi, ministrul demis al Economiei, Niculae Bădălău, într-un comunicat remis AGERPRES.

29 oct, 2019 | Agerpres

Acesta a solicitat, în contextul declanşării protestelor în cadrul salinelor din subordinea Societăţii Naţionale a Sării, convocarea unei Şedinţe Extraordinare a Consiliului de Administraţie, potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului de Administraţie şi implicit comunicarea de urgenţă a soluţiilor adoptate, în scopul rezolvării situaţiei create, se precizează în comunicatul remis de Ministerul Economiei.

Niculae Bădălău a catalogat drept inoportună decizia Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării Salrom privind neacordarea voucherelor de vacanţă către angajaţi.

"Nemulţumirea angajaţilor salinelor din subordinea societăţii Salrom şi implicit protestul faţă de neacordarea voucherelor de vacanţă sunt complet justificate, pentru că acestea sunt prevăzute în bugetul pe anul 2019. În acest sens, găsesc inoportună decizia Consiliului de Administraţie care a hotărât prin vot 4 la 1 ca acestea să nu se acorde. Orice încercare de dialog cu conducerea SNS pentru a debloca această situaţie s-a soldat cu un eşec. Preşedintele Consiliului de Administraţie este singurul care a votat în favoarea acordării voucherelor. Din păcate, ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie au dat vot negativ", a comentat ministrul Economiei.

Acesta a estimat că există riscul ca greva spontană declanşată în cinci sucursale ale Salrom să se extindă la alte unităţi.

"În aceste condiţii, având în vedere greva spontană declanşată la cinci sucursale din cadrul societăţii, cu riscul extinderii şi la celelalte sucursale, am solicitat membrilor Consiliului de Administraţie luarea măsurilor care se impun, în regim de maximă urgenţă, astfel încât acestea să conducă la stingerea conflictului şi la preîntâmpinarea unor cheltuieli suplimentare, generate de perturbarea activităţii societăţii, raportat la contractele asumate. Solicit prin urmare, convocarea unei Şedinţe Extraordinare a Consiliului de Administraţie, potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului de Administraţie şi implicit comunicarea de urgenţă a soluţiilor adoptate, în scopul rezolvării situaţiei create. Îmi exprim totodată, pe această cale, solidaritatea cu angajaţii salinelor în grevă, în speranţa că situaţia se va rezolva în curând.", a afirmat Niculae Bădălău, citat de Ministerul Economiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO