1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Ministrul Educației anunță că școlile și grădinițele rămân închise marți în București

Școlile și grădinițele rămân închise marți în București, iar o decizie pentru ziua următoare se va lua în funcție de condițiile meteo, a anunțat luni seară ministrul Educației Remus Pricopie în cadrul Comandamentului de iarnă convocat la Palatul Victoria.

27 ian, 2014 | Agerpres

"În București avem peste 200.000 de elevi și de preșcolari. Vorbim de aproximativ 70.000 de părinți care însoțesc acești copii zilnic la școală, aproximativ 20.000 de angajați cadre didactice, didactic auxiliar, nedidactic, 100.000 de studenți deci vorbim de aproximativ 400.000 de persoane care se deplasează zilnic. Având în vedere că deocamdată condițiile de transport nu sunt corespunzătoare în București mâine, nici în București nu vor fi activități în instituțiile de învățământ, urmând ca mâine să anunțăm nu doar pentru București, ci și pentru toată țara, în funcție de condițiile meteo, ceea ce urmează să se întâmple miercuri", a precizat Pricopie.

Ministrul a adăugat că, de asemenea, Universitățile din Pitești, Târgoviște, Universitate de Medicină Carol Davila din București și Școala Națională de Studii Politice sunt închise marți.

În cadrul Comandamentului de luni dimineață, ministrul Educației a fost întrebat de premierul Victor Ponta de ce rămân închise școlile în București, în condițiile în care se circulă foarte bine. Ministrul a răspuns că închiderea școlilor vreme de două zile s-a decis la solicitarea Primăriei generale și pentru a putea degaja în timp util străzile.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO