Ministrul Educaţiei: Absolvenţii de IT nu acoperă nici jumătate din necesarul companiilor

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat joi, la Petroşani, că una dintre cele mai mari cereri de specialişti pe piaţa muncii vine din partea companiilor de IT, unde numărul absolvenţilor de studii superioare nu acoperă nici măcar jumătate din necesarul acestora. 
Economica.net - joi, 10 mai 2018, 15:12
Ministrul Educaţiei: Absolvenţii de IT nu acoperă nici jumătate din necesarul companiilor

‘Astăzi spunem unei universităţi că nu mai putem finanţa programe de ştiinţe politice, drept sau religie la acelaşi nivel ca până acum, pentru că nevoia lor pe piaţă nu mai este atât de mare ca în anii trecuţi şi trebuie să înţeleagă, şi ei, acest lucru. În momentul de faţă, în sectorul IT nu putem, prin absolvenţii pe care îi livrăm, să acoperim nici măcar jumătate din cererea companiilor’, a spus, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei.

În ceea ce priveşte o corelare şi a studiilor din învăţământul preuniversitar cu necesarul de pe piaţa muncii, ministrul Valentin Popa a menţionat că prioritatea o are învăţământul tehnic profesional, cu accent pe învăţământul dual.

‘În învăţământul preuniversitar ne preocupă foarte mult să dezvoltăm învăţământul profesional tehnic şi, în special, învăţământul dual. Este prioritatea mandatului în sistemul preuniversitar – învăţământul dual, cel care este susţinut atât de stat, cât şi de companii, şi unde pregătim tinerii exact pentru ceea ce au nevoie întreprinderile şi companiile noastre’, a arătat ministrul Educaţiei.

Ministrul Valentin Popa a participat, joi, la aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Petroşani, singura instituţie de învăţământ superior din ţară care pregăteşte ingineri în domeniul mineritului. Cu acest prilej, universitatea a primit, prin ordin de ministru, placheta şi diploma aniversară ‘Dimitrie Gusti’.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...