1EUR = 4.8595 RON | Bucureşti 26 º

News

Ministrul Energiei: Guvernul e pregătit să ia o decizie privind preţul gazelor, vom avea consultări marţi şi miercuri

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat joi că Executivul este pregătit să ia o decizie privind preţul gazelor, urmând să aibă loc consultări şi discuţii inclusiv cu autorităţile de la Bruxelles, potrivit Agerpres.

16 iun, 2016 | Agerpres

'Cât priveşte preţul gazelor şi toată această discuţie privind creşterea preţului gazelor din producţia internă, (...) Guvernul e pregătit să ia o decizie. Vor avea loc consultări, au avut loc deja consultări, continuăm şi vor avea loc consultări şi discuţii şi marţi şi miercuri, inclusiv cu autorităţile de la Bruxelles. Vom lua o decizie. Regret că trebuie să luăm o decizie pe ultima sută de metri, pentru că această discuţie ar fi trebuit purtată cu cei îndrituiţi să deschidă acest subiect şi să-l fundamenteze de mai multă vreme. Mi-aş fi dorit foarte mult să avem azi un comparator de preţuri, mi-aş fi dorit să avem un cod de reţea funcţional, mi-aş fi dorit să avem astăzi o piaţă spot şi o piaţă de echilibrare funcţionale', a afirmat Grigorescu, la Palatul Victoria.

El a dat asigurări că în centrul politicilor ministerului pe care îl conduce va rămâne consumatorul, 'fie că vorbim de sustenabilitate de preţ, de asigurarea continuităţii în alimentare sau de asigurarea repartizării corecte a cantităţilor aşa cum spune legea, nu numai pentru consumatorul casnic, ci şi pentru consumatorul industrial'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO