1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

News

Ministrul Energiei: Stocurile de gaze naturale, mai mari cu un miliard de metri cubi faţă de obligaţia legală

România are constituite stocuri de gaz natural într-un volum de 2,8 miliarde de metri cubi, cu un miliard de metri cubi mai mult faţă de obligaţiile legale prevăzute pentru perioada de iarnă, a declarat vineri, la Deva, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

24 oct, 2014 | Agerpres

Potrivit acestuia, este important ca ţara noastră să fie pregătită, din punct de vedere energetic, pentru parcurgerea cu succes a sezonului rece, ministrul Energiei explicând că populaţia, în primul rând, nu trebuie să aibă de suferit pe timpul iernii.

"Trebuie să avem şi rezerve de cărbune şi rezerve de păcură, trebuie să fie umplute şi lacurile de acumulare la un anumit nivel, trebuie să avem şi rezerve de gaz, cât putem de mult. Am constituit la gaz, de exemplu, (rezerve - n.r.) cu un miliard de metri cubi mai mult decât este obligaţia legală de 1,8 miliarde de metri cubi. Deci, avem în momentul de faţă la gaze naturale constituite stocuri de 2,8 miliarde (metri cubi - n.r.), pentru că este foarte important să fim pregătiţi să trecem această iarnă cu succes. Succes pentru mine înseamnă că populaţia, în primul rând, nu va fi afectată, având în vedere semnalele care vin din estul României", a spus ministrul delegat pentru Energie.

Ministrul Răzvan Nicolaescu s-a aflat vineri în judeţul Hunedoara, unde a participat la şedinţa Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Hunedoara, convocată de sindicatele de la Complexul Energetic Hunedoara. Ministrul a mai făcut o vizită la o mină din Valea Jiului şi s-a întâlnit cu administraţia şi sindicatele CEH la sediul acestora din Petroşani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO