1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

News

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, îi cere Gabrielei Firea să prezinte planul de reabilitare a reţelei de termoficare din Bucureşti

Ministrul Economiei şi Energiei a reacţionat şi el, în urma contrelor verbale dintre şeful său, premierul Orban, şi primarul Capitalei, Gabriela Firea. Popescu a cerut public Gabrielei Firea să prezinte planul de reabilitare a reţei de termoficare a oraşului.

08 dec, 2019 | ECONOMICA.net

“Rețeaua de termoficare, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, nu se repară cu declarații, asa cum crede Gabriela Firea. Premierul nu a făcut decât să arate problemele pe care fosta RADET nu le-a rezolvat. În disperare de cauză, pentru ca nu poate explica de ce nu a rezolvat problemele primarul Capitalei lanseaza atacuri nejustificate. În calitate de ministru al Economiei si Energiei am luat măsuri ca ROMGAZ și ELCEN să asigure mijloacele necesare încălzirii, însă Primăria, prin RADET, nu s-a preocupat în nici un fel. Ii cer primarului Capitalei sa prezinte un plan de reabilitare a rețelei de termoficare. Bucurestenii nu trebuie sa sufere din cauza incompetentei!”, a declarat Virgil Popescu, pe pagina sa de facebook.

Popescu a făcut declaraţia după ce premierul Orban şi primarul Capitalei s-au contrat, verbal, iar Firea a avut o replică extrem de dură la adresa premierului.

Gabriela Firea i-a răspuns, duminică, la Antena 3, premierului Ludovic Orban, care a spus, despre relația cu ea că "cine seamănă vânt culege furtună”. Firea susține că singurul obiectiv al lui Orban este câștigarea Primăriei Capitalei la alegerile locale, iar pentru a reuși "a declanșat jihadul” împotriva sa, potrivit Hotnews.ro. 

"Îmi spun şi mie colegi, prieteni, cunoscuţi că domnul Orban a declanşat jihadul împotriva mea şi le-a spus absolut tuturor că dacă vor să se remarce, dacă vor să obţină funcţii şi poziţii înalte, trebuie să mă atace pe mine. Se întâlneşte cu tot felul de persoane, mai mult sau mai puţin oficiale şi ortodoxe aceste întâlniri, unele care nu ar trebui să aibă loc, spunând că în sondaje arată că eu nu pot să fiu schimbată decât dacă mi se vor face dosare, dacă mă bagă la puşcărie. Discută cu tot felul de jurnalişti de investigaţii să scormonească, să inventeze ceva în legătură cu mine, doar - doar vor schimba opţiunea bucureştenilor de la Primăria Capitalei. Încearcă să racoleze oameni din echipa mea, încearcă să  schimbe majoritatea din Consiliul General, încearcă să mituiască parte a presei pentru a scrie lucruri neadevărate despre mine, a susținut Firea, potrivit News.ro. 

Ea a lansat un atac virulent la adresa premierului, spunând că nu s-a schimbat deloc față de perioada în care era viceprimar: "De când era viceprimar stătea în biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu țigări, numai cu persoane pestilențiale și văd că domnul Orban nu a făcut niciun efort să depășească acel nivel”.

"Țevile nu se repară nici cu whisky, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină. Asta făcea când era viceprimar, probabil că asta face și acum. E dreptul meu la replică la aberațiile pe care le-a spus. Înțeleg că s-a dus în calitate de cetățean, era un cetățean nemulțumit și făcea declarații, pentru că un premier nu poate să facă astfel de declarații care nu au nicio legătură cu realitatea. Deocamdată vorbe în vânt”, a mai acuzat Firea.

Ea a ținut să precizeze că era la slujba de duminică în momentul în care telefonul ”pur şi simplu a explodat” din cauza apelurilor jurnaliştilor care îi cereau o reacție la declaraţiile lui Orban la adresa sa.

Ce a spus Orban

În această dimineață, cu prilejul instalării noului prefect al județului Ilfov, premierul Ludovic Orban a declarat că a avut „discuții de la distanță” cu primarul Capitalei, Gabriela Firea. Premierul a criticat investițiile de „sute de milioane" în companiile municipale care „nu fac nimic", subliniind că rezultatele mandatului Gabrielei Firea sunt "egale cu zero". 

„De la distanță, discuții de la distanță am avut. Cine seamănă vânt culege furtună. Dacă ați băga sute de milioane în niște societăți ale primăriei care nu fac nimic nu e de mirare că dacă stai și realizezi rezultatele mandatului sunt egale cu zero", a spus Ludovic Orban, întrebat dacă a purtat discuții cu Gabriela Firea de la învestirea Guvernului.

Citeşte şi: Orban, despre mandatul Gabrielei Firea: Rezultatele pe proiectele de investiţii importante sunt aproape egale cu zero

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO