1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Ministrul Finanţelor a discutat cu vicepremierul bulgar despre planul de investiţii Juncker

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Bogdan Vâlcov, s-a întâlnit vineri, la Bucureşti, cu Meglena Kuneva, vicepremierul pentru afaceri europene şi instituţionale al Republicii Bulgaria, cu care a discutat despre direcţiile de acţiune (planul Juncker) convenite în cadrul reuniunii Consiliului European din 18 decembrie 2014, referitoare la stimularea investiţiilor pe piaţa europeană, precizează un comunicat al MFP remis AGERPRES.

16 ian, 2015 | Agerpres

Cei doi demnitari au vorbit şi despre organizarea, în România, a unei şedinţe comune de guvern, aspect convenit de către oficialul bulgar împreună cu premierul României, Victor Ponta.

"Ministrul de Finanţe a subliniat importanţa înfiinţării Fondului European pentru investiţii strategice (FEIS) în cadrul grupului BEI, cu scopul de a mobiliza noi investiţii în valoare de 315 miliarde euro în perioada 2015 - 2017. La rândul său, vicepremierul bulgar a susţinut că cele două ţări pot demara o serie de proiecte comune în mai multe domenii de activitate. În cadrul întrevederii au mai fost discutate şi aspecte legate de măsurile de consolidare a creşterii economice din cele două ţări", se mai spune în comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO