1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Ministrul Finanţelor: Contribuţia la Pilonul II de pensii va fi luată în discuţie în toamnă, odată cu proiectul de buget pe 2018

Valoarea contribuţiei la Pilonul II de pensii obligatorii, administrate privat, va fi luată în discuţie, în toamnă, atunci când va fi analizat proiectul de buget pe 2018, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan.

12 apr, 2017 | Agerpres

'Ţinta este de 6%. Este adevărat că, în acest an, a îngheţat la 5,1%. Decizia despre creştere în exerciţiul 2018 se va lua atunci când vom lua în discuţie proiectul de buget pe 2018 (...) Fiecare Guvern a procedat aşa, atunci când s-a lansat în dezbatere proiectul de buget pe exerciţiul următor. Deci, în contextul în care în toamnă vom discuta proiectul de buget pentru 2018, Guvernul se va pronunţa şi în legătură cu evoluţia cotei. Atunci vom avea o imagine mai clară şi asupra modului în care a crescut acest fond de pensii', a declarat Viorel Ştefan, la Palatul Victoria.

Potrivit ministrului Finanţelor Publice, locurile de muncă create în acest an vor genera resurse suplimentare la Pilonul II de Pensii, chiar dacă în 2017 cota s-a menţinut la 5,1%.

'Deşi nu a crescut cota, Pilonul II de Pensii va beneficia de transferul de contribuţii suplimentare în 2017 faţă de 2016, pe care le apreciem noi undeva la 1,5 miliarde de lei, generate de numărul de contributori care intră în sistem datorită creşterii numărului locurilor de muncă. Deci în primele două luni 44.000 (locuri de muncă, n.r.), estimăm la nivel de an 200.000', a mai afirmat Viorel Ştefan.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO