Ministrul Finanţelor: La sfârşitul lunii aprilie prezentăm proiectul noii legi a redevenţelor

Proiectul noii lege a redevenţelor ar putea fi prezentat la sfârşitul lunii aprilie în primă lectură în Guvern, apoi să intre în dezbatere publică, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov.
Economica.net - sâm, 07 mart. 2015, 12:30
Ministrul Finanţelor: La sfârşitul lunii aprilie prezentăm proiectul noii legi a redevenţelor

„La sfârşitul lunii aprilie, noi intenţionăm să prezentăm în primă lectură în Guvern şi să intre în dezbatere publică această lege specială. Fiind o lege specială, noi trebuie să o tratăm – şi o tratăm – cu mare atenţie”, a spus Vâlcov, la Antena 3.

Potrivit acestuia, autorităţile au discuţii cu specialiştii, cu companiile care activează în domeniu, dar şi cu Banca Mondială, pentru a vedea experienţa altor ţări.

În context, Darius Vâlcov a dat asigurări că noua lege a redevenţelor va fi „un rezultat al specialiştilor, al celor care lucrează în branşă”.

„Lăsăm specialiştii să vorbească şi noi încercăm să ascultăm toate aceste puncte de vedere – şi ale specialiştilor, care, iată, vorbesc despre valoarea zăcământului, despre volumul zăcământului, vorbesc despre perioade necesare pentru prospecţie, explorare şi nu numai despre exploatare, apoi companiile, care vorbesc despre o lege, care, pe de o parte, poate să încurajeze crearea de noi locuri de muncă, iar pe de altă parte poate să descurajeze acest lucru. Noi suntem foarte interesaţi ca o mare parte din banii pe care îi obţinem din exploatarea zăcămintelor românilor să se întoarcă în bugetul de stat şi să aibă o direcţie foarte clară, dar, ca să împăcăm toate aceste puncte de vedere, trebuie să colaborăm foarte mult, să discutăm foarte mult cu specialiştii. Şeful proiectului este domnul secretar de stat Dan Manolescu. Chiar în această săptămână, el a efectuat o vizită în Norvegia pe această temă, pentru a vedea şi modelul norvegian. Suntem în colaborare şi discutăm foarte mult şi cu Banca Mondială, pentru a vedea care este experienţa din alte ţări, dar nu este un lucru uşor. Ceea ce vă pot spune este că rezultatul final va fi un rezultat al specialiştilor, al celor care lucrează în această branşă, iar noi doar vom strânge toate aceste date şi le adaptăm pentru România”, a explicat şeful de la Finanţe.

El a subliniat că noile reglementări în privinţa redevenţelor trebuie gândite în aşa fel încât bugetul de stat să beneficieze de venituri suplimentare.

„Pe partea redevenţelor, ne putem aştepta la creşterea sau scăderea veniturilor la bugetul de stat. Bineînţeles, noi intenţionăm ca acest lucru generalizat, nu numai direct, pentru că nu vorbim doar despre veniturile din redevenţă, ci vorbim şi despre noi locuri de muncă, iar acestea, la rândul lor, pot genera contribuţii, impozite pe venit, investiţii în utilaje, toate acestea trebuie avute în vedere, astfel încât, per total, acest lucru să ducă la un buget de stat avantajat, care să aibă venituri suplimentare faţă de situaţia din prezent”, a precizat ministrul Vâlcov.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis de coronavirus”
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis ...
Olandezii care vor să meargă la restaurant, evenimente sportive sau spectacole vor fi nevoiţi, de sâmbătă, să prezinte dovada vaccinării anticoronavirus, a recuperării după COVID-19 sau un......
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Nu doar companiile low-cost taxează pasagerii pentru bagajele mari, voluminoase, care trebuie lăsate la cală. În ultimii ...
CNSU Ilfov a impus restricții pentru 26 de localități, unde rata de incidență depășește 3 la mie
CNSU Ilfov a impus restricții pentru 26 de localități, unde rata de incidență depășește 3 la mie
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a dispus, în şedinţa de vineri, măsuri pentru 26 de localităţi ...
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Datorită noilor fabrici de semiconductori care sunt planificate sau se construiesc, deficitul global de cipuri care a afectat ...