1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Ministrul Finanţelor: Persoanele cu venituri mari "nu prea aduc" documentele prin care să justifice averea

Cele zece persoane selectate de Fisc în cadrul operaţiunii privind investigarea şi taxarea marilor averi au fost solicitate să aducă documente justificative privind averea, „şi nu prea le aduc", după ce s-au constatat discrepanţe mari între ceea ce au şi ceea ce plătesc la stat, a afirmat, la Adevărul Live, Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor.

06 sep, 2014 | ECONOMICA.net

„Eu cred ca ANAF-ul trebuie să ia toate măsurile astfel încât toată lumea să-şi plătească taxele în mod corect. Acest proiect are în vedere compararea averii unui individ cu cât estimăm noi că are de plată la impozit, Si dacă există o discrepanţă foarte mare, atunci urmează să analizăm un pic sursele de venit ale persoanei respective. În momentul de faţă există zece astfel de persoane care trebuie să-şi justifice veniturile pentru că există o discrepanţă extrem de mare între ceea ce se observă ca avere şi ceea ce plătesc ei ca taxe.

Eu sper să extindem această arie şi să ne uităm la mai mulţi contribuabili care nu-şi plătesc taxele în mod corect şi, de asemenea, vom angaja mai multe persoane în zona de inspecţie fiscală care vor face aceste studii şi comparaţii. Si cred că este un lucru bun pentru că toată să-şi plătească taxele în mod corect. Ei au fost investigaţi în urma unei analize care a arătat o discrepanţă foarte mare între averea pe care o au ei şi ceea ce plătesc la stat. Suntem, practic, în procesul de a analiza sursele lor de venit şi trebuie să justifice de unde au făcut averea. Le cerem documente justificative şi nu prea vin cu ele", a spus Petrescu.

Citeste mai mult pe Adevărul

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO