1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Ministrul Finanţelor: Vreau să fiu sigur că avem finanţare, lichiditate, până în vară

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, estimează că vom avea o situaţie dificilă până în vară şi vrea să fie sigur că România va avea finanţare, lichidităţi, până la acel moment, scrie Agerpres.

18 mar, 2020 | Agerpres

Întrebat cât estimează că va dura situaţia actuală, ministrul a răspuns că se are în vedere o perioadă de şase luni.

"Începem cu o perioadă de şase luni. Eu, personal, mă uit până în vară să fim într-o perioadă dificilă. Şi după aceea vedem ce se mai întâmplă.(...) Aşa cum m-am pregătit şi la începutul anului pentru o perioadă dificilă, nu ştiam că se întâmplă această nenorocire, dar vreau să fiu sigur că avem finanţare, lichidităţi, că suntem ok până în vară. Între timp, cu fiecare informaţie pe care o avem ne vom recalcula estimările. În acest moment, da, lucrurile nu arată bine pe termen scurt, dar dacă trecem peste un vârf din aprilie s-ar putea să avem o situaţie mai bună prin mai, iunie, iulie," a explicat Cîţu la Digi 24.

Potrivit ministrului, impactul pachetului de măsuri pregătit pentru susţinerea economiei României va fi de aproape 2% din PIB.

"Avem un pachet de măsuri care se definitivează şi cred că va fi un pachet substanţial pentru România, aproape 2% din PIB, dacă luăm toate măsurile pe trei luni. Acesta va fi impactul în economie. Nu suntem Germania, Spania sau Franţa, dar pentru România un 2% impact în trei luni de zile cred că este substanţial şi sperăm să ajute companiile să treacă peste această perioadă. Sunt mai multe forme (de ajutor, n.r.), de şomaj tehnic, garanţii pentru linii de credit, chiar şi forme de amânare a impozitului pe venit pe o perioadă de două luni de zile pentru anumite companii. Deci, avem mai multe instrumente pe care le vom aproba mâine (miercuri n.r.) în şedinţa de Guvern", a precizat şeful de la Finanţe

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO