1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Ministrul francez de finanţe: Nu poate exista un Grexit temporar

Ministrul de finanţe francez Michel Sapin a îndepărtat ideea omologului său german Wolfgang Schaeuble de a exclude temporar Grecia din zona euro, apreciind că aceasta înseamnă să vorbim 'de ceva care nu poate exista', relatează AFP.

19 iul, 2015 | ECONOMICA.net

'Am reacţionat foarte puternic' la această sugestie făcută de ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble, a vorbi de un Grexit temporar înseamnă a vorbi de ceva ce nu poate exista. Fie lăsăm euro, fie rămânem. Dacă există o posibilitate de ieşire temporară, orice uniune monetară este pusă sub semnul întrebării', a afirmat Michel Sapin pentru săptămânalul grec To Vima.

'Un acord este un acord, trebuie respectat în toate componentele de către toate părţile', a explicat ministrul de finanţe franceze. El a apreciat că după 'testul' trecut, premierul grec
Alexis Tsipras a 'dobândit un statut diferit în ochii omologilor săi europeni'.

Liderii zonei euro au ajuns luni dimineaţă, la Bruxelles, la un acord cu Grecia pentru a negocia un nou program de asistenţă financiară de la creditorii internaţionali (Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană) care să menţină ţara în zona euro, după negocieri care s-au întins pe întreaga noapte, însă condiţiile impuse Atenei sunt extrem de dure. Grecia s-a angajat să îndeplinească un anumit număr de reforme, dintre care unele vor fi aplicate de luni, în timp ce partenerii săi urmează să elaboreze un plan de ajutor de peste 80 miliarde de euro pe trei ani, al treilea din 2010.

 

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO