1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Ministrul german de finanțe: Doar grecii pot decide dacă vor păstra sau nu moneda euro

Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble, consideră că doar grecii pot decide dacă vor continua cu moneda euro sau, cel puţin temporar, fără ea, însă Grecia rămâne membră a uniunii monetare, transmite Reuters, citând un interviu apărut în ediţia de sâmbătă a cotidianului Bild.

04 iul, 2015 | Agerpres

'Grecia este membră a zonei euro. Nu e niciun dubiu în legătură cu acest lucru. Dacă cu euro sau temporar fără el, doar grecii pot răspunde la această întrebare. Este clar că nu vom lăsa poporul în încurcătură', a declarat ministrul german, reiterând că riscurile de contagiune sunt limitate. 'Chiar dacă s-ar ajunge la prăbuşirea unor bănci individuale, riscul de contagiune este relativ scăzut', a spus Schaeuble, reamintind că 'pieţele au reacţionat cu reţinere în ultimele zile'. 'Acesta arată că problema este gestionabilă', a subliniat oficialul german.

În opinia sa, orice discuţie cu Atena privind un acord de 'asistenţă pentru reforme' va fi 'foarte dificil' după referendumul de duminică, însă, în termen de un an, UE va fi mai puternică decât anterior crizei greceşti.

Zona euro trebuie să aştepte să vadă ce va face guvernul de la Atena după consultarea de duminică, dar Eurogrup va analiza orice nouă cerere a Atenei de a începe discuţiile, a adăugat Schaeuble pentru cotidianul popular german.

Bild, care a reflectat în ultimul timp scepticismul germanilor cu privire la salvarea Greciei, a efectuat un sondaj online pe acest subiect printre cititorii săi. Conform rezultatelor anunţate vineri, 89% dintre votanţi se opun acordării unui nou sprijin financiar Greciei, doar 11% fiind de opinie contrară

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO