1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Ministrul german de finanţe, criticat în guvern pentru propunerile sale privind vârsta de pensionare

Ministrul de finanţe al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, s-a confruntat joi cu critici în cadrul guvernului în legătură cu propunerea sa de creştere în continuare a vârstei de pensionare din Germania, în prezent stabilită la 65 de ani, având în vedere speranţa de viaţă ridicată a populaţiei ţării, relatează DPA, potrivit Agerpres.

21 apr, 2016 | Agerpres

Schaeuble a cerut miercuri seara mai multă flexibilitate în legătură cu vârsta de pensionare şi a sugerat că aceasta ar trebui să fie corelată cu speranţa de viaţă medie a populaţiei Germaniei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Muncii, Andrea Nahles, a respins ideea, afirmând că sugestiile ministrului de finanţe nu reprezintă 'o propune convenită de guvern' şi nu se află în dezbatere.

Vârsta de pensionare este stabilită să crească până la 67 de ani până în 2029, începând din 2023. Cu toate acestea, organizaţia de tineret a Uniunii Creştin-Democrate a lui Schaeuble şi aliatul său Uniunea Creştin-Socială şi-au exprimat sprijinul pentru creşterea treptată până în 2030 a vârstei de pensionare în Germania până la 70 de ani, potrivit unei informaţii apărute în Rheinische Post.

Dezbaterea în legătură cu vârsta de pensionare în Germania are loc după decizia guvernului de miercuri privind creşterea pensiilor cu aproximativ 5% începând cu 1 iulie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO