1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Ministrul german Schaeuble propune o strategie comună Europa-Rusia în Orientul Mijlociu

Europa trebuie să aibă o contribuţie mai mare la stabilizarea Orientului Mijlociu şi ar trebui să se gândească la dezvoltarea unei strategii comune cu Rusia pentru a reduce tensiunile între puterile regionale Iran şi Arabia Saudită, consideră ministrul de finanţe german, Wolfgang Schaeuble, potrivit Reuters.

25 ian, 2016 | Agerpres

Schaeuble a scris într-un articol publicat în cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung că Europa nu poate avea o strategie în Orientul Mijlociu sau în Africa fără să coopereze cu Statele Unite ale Americii şi cu Rusia.

'Dacă înţeleg corect interesele de securitate ale Rusiei în legătură cu terorismul islamist, mai degrabă are probleme cu ambiţiile sunnite', afirmă oficialul german în articolul care va apărea în ediţia de luni a FAZ.

'Atunci de ce nu am putea să dezvoltăm o strategie comună cu Rusia pentru reducerea diferenţelor între o coaliţie sunnită condusă de Arabia Saudită şi o coaliţie şiită condusă de Iran?', se întreabă ministrul conservator Schaeuble.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că sancţiunile împotriva Rusiei pot fi ridicate doar atunci când acordurile de la Minsk privind încetarea focului în estul Ucrainei vor fi complet implementate, iar în prezent acest lucru nu este valabil.

Arabia Saudită a rupt relaţiile diplomatice şi a întrerupt legăturile comerciale şi de transport cu Iranul la începutul lunii ianuarie după ce ambasada saudită la Teheran a fost atacată ca răspuns la execuţia unui lider religios şiit de către regimul sunnit de la Riad.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO