Ministrul grec de finanţe, primit la Trezoreria Statelor Unite

Washingtonul a cerut încă o dată Greciei să finalizeze un program de reforme 'care să merite sprijinul financiar al creditorilor săi', a informat Trezoreria americană la finalul unei întâlniri cu ministrul grec de finanţe, potrivit AFP.
Economica.net - mar, 07 apr. 2015, 05:19
Ministrul grec de finanţe, primit la Trezoreria Statelor Unite

Yanis Varoufakis a fost primit luni la Washington de subsecretarul Trezoreriei pentru probleme internaţionale, Nathan Sheets. Cu o zi înainte, el a avut o întrevedere cu Christine Lagarde, directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI), unul dintre creditorii Atenei.

Demnitarul american a insistat ca Grecia’ să se angajeze plenar într-un proces de negocieri tehnice cu partenerii săi internaţionali pentru a finaliza un program de reforme care să merite sprijinul financiar în timp oportun din partea creditorilor Greciei’, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al Trezoreriei.

În ultimele trei săptămâni, diverse speculaţii s-au făcut auzite legat de faptul că Atena nu va putea să onoreze joi plata a 460 de milioane de euro datoraţi FMI, scrie Agerpres.

Duminică însă, la finalul întrevederii avute la Washington, Christine Lagarde şi ministrul elen au încercat să dezamorseze aceste îngrijorări.

‘Ministrul Varoufakis şi cu mine am schimbat opinii cu privire la evoluţiile actuale şi credem că o cooperare eficientă este în interesul tuturor’, a declarat Christine Lagarde într-un comunicat.

Ea a mai afirmat că a primit asigurări din partea ministrului grec că ‘plata datorată Fondului va fi făcută pe 9 aprilie’.

Atena este în prezent în negocieri dificile cu partenerii săi din Uniunea Europeană şi pare să caute alte surse de finanţare.

Vizita întreprinsă de Yanis Varoufakis o precede cu câteva zile pe cea care o va efectua premierul elen, Alexis Tsipras, la Moscova.

Grecia aşteaptă din partea UE plata ultimei tranşe de ajutor în valoare de 7,2 miliarde de dolari, în cadrul planului de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro acordată de Uniunea Europeană şi FMI cu începere din 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...