1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Extern

Ministrul grec de finanţe recunoaşte că omologii săi din zona euro îl "urăsc"

Ministrul grec de finanţe, Yanis Varufakis, a recunoscut duminică, într-o postare pe Twitter, că omologii săi din zona euro manifestă o antipatie evidentă faţă de el, relatează agenţia EFE.

27 apr, 2015 | Agerpres

'Toţi mă urăsc. Iar eu dau bun venit urii lor', a scris Varufakis, parafrazând o expresie folosită de fostul preşedinte american Franklin D. Roosevelt în timpul campaniei electorale pentru prezidenţialele din anul 1936. Fostul preşedinte american a răspuns astfel celor care, în timpul Marii Depresiuni din anul 1929 şi care s-a prelungit şi în deceniul următor, au pus câştigurile personale deasupra bunăstării societăţii.

Postarea lui Varufakis survine după ce mai mulţi miniştri care au luat parte vineri la reuniunea Eurogrupului, desfăşurată la Riga (Letonia), au descris o atmosferă foarte tensionată ca urmare a continuării neînţelegerilor cu guvernul de la Atena. Acesta din urmă întârzie prezentarea unui program de reforme ce ar permite deblocarea ajutorului financiar internaţional necesar Greciei pentru a evita intrarea în incapacitatea de plată a datoriei externe scadente, scrie Agerpres.

Şi Varufakis a confirmat, la conferinţa de presă ce a urmat reuniunii, că divergenţele persistă, dar a apreciat totuşi că în ultimele săptămâni punctele de vedere dintre guvernul grec şi zona euro s-au apropiat.

La fel ca premierul Alexis Tsipras, Varufakis s-a remarcat în ultimele luni prin poziţiile tranşante împotriva politicilor de austeritate, atitudine ce a adus formaţiunii lor (Syriza, stânga radicală) un important sprijin popular, dar şi o relaţie tensionată cu partenerii europeni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO