1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

Ministrul Justiţiei, despre procedura de verificare a procurorului general şi a şefei DNA: Mi-am exercitat competenţele legale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a răspuns, joi, criticilor potrivit cărora trebuia să delege un procuror pentru verificarea procurorului general şi a şefei DNA, susţinând că a acţionat în limitele legii, scrie News.ro.

30 mar, 2017 | News.ro

"Nu m-am uitat aseară la televizor. Vă asigur că sunt proceduri diferite, iar eu mi-am exercitat competenţele legale şi constituţionale”, a spus joi, Tudorel Toader, înainte de şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit articolului 69 alineatul 1 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, ministrul Justiţiei, când consideră necesar, din proprie iniţiativă sau la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, exercită controlul asupra procurorilor, prin procurori anume desemnaţi de procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sau, după caz, de procurorul-şef al DNA, de procurorul-şef al DIICOT ori de ministrul Justiţiei, scrie News.ro.

Conform alineatului 2 al articolului 69, controlul constă în verificarea eficienţei manageriale, a modului în care procurorii îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu şi în care se desfăşoară raporturile de serviciu cu justiţiabilii şi cu celelalte persoane implicate în lucrările de competenţa parchetelor. Controlul nu poate viza măsurile dispuse de procuror în cursul urmăririi penale şi soluţiile adoptate.

Miercuri, în cadrul unei declaraţii de presă, după finalizarea raportului privind activitatea celor doi procurori şefi, Tudorel Toader a anunţat că în acest moment nu este oportună revocarea procurorului general, Augustin Lazăr, şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO