Ministrul Muncii anunţă crearea unui comitet interministerial care va analiza implementarea Legii salarizării

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, miercuri, că va fi creat la nivelul Guvernului un comitet interministerial care va analiza "ce mai este de implementat din Legea salarizării".
AGERPRES - mie, 19 ian. 2022, 13:02
Ministrul Muncii anunţă crearea unui comitet interministerial care va analiza implementarea Legii salarizării

El a precizat că a discutat, alături de liderul PSD Marcel Ciolacu, cu reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică care protestează în faţa sediului PSD, pe subiectul salariilor, scrie Agerpres.

„Am avut o discuţie constructivă şi am apreciat, în primul rând dispoziţia la dialog a reprezentanţilor salariaţilor din Institutul Naţional de Statistică. Discuţia s-a axat pe ceea ce noi am început deja să lucrăm de la 1 ianuarie. Se va organiza la nivel de Guvern un comitet interministerial care va avea ca obiectiv principal analiza asupra ceea ce mai este de implementat din Legea salarizării. Personal, la nivel de membru PSD, eu mă bucur că oamenii au venit la noi, înseamnă că aici găsesc un sprijin şi au o speranţă că vom avea o perspectivă. Am agreat de la Consiliul Naţional Tripartit, cu partenerii sociali, această analiză pe care o vom face împreună cu partenerii sociali şi soluţiile le vom construi împreună şi le vom comunica transparent tuturor lucrătorilor. Au nevoie de acea perspectivă asupra a ceea ce se va întâmpla cu veniturile dumnealor, ţinând cont şi de criza socială, criza economică, criza preţurilor din energie şi suntem extrem de deschişi la la dialog”, a afirmat Budăi, după întâlnire.

Ministrul a menţionat că s-a agreat ca reprezentanţii INS să fie informaţi cu privire la analizele şi soluţiile comitetului interministerial.

„Până la sfârşitul lunii martie va fi prezentat şi ceea ce am lucrat şi perspectiva pe care dumnealor sunt îndreptăţiţi, din punctul meu de vedere, să o ceară pentru că timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic bun”, a adăugat Marius Budăi.

Potrivit acestuia, reprezentanţii salariaţilor din INS au apreciat şi deciziile referitoare de vouchere de vacanţă, dar „oamenii au aşteptări şi e şi normal să aibă aşteptări”.

Întrebat dacă există vreo şansă să li se majoreze salariile anul acesta, Budăi a răspuns: „Lucrăm în acest sens”.

„Aşa cum am răspuns şi vizavi de sistemul public de pensii, atunci când vom avea o soluţie finală, indiferent care va fi aceea, o vom comunica public, pentru că nu îmi permit (…) să creăm o speranţă pe care să nu o putem respecta. Am agreat împreună cu domnul prim-ministru, am agreat în coaliţie să facem acest comitet interministerial, să avem această analiză, cum am scris şi în programul de guvernare, acele 120 de zile, după care să anunţăm eventualul şi următorul calendar de majorare a veniturilor, dar trebuie să avem întâi toate cifrele pe masă”, a punctat ministrul Muncii.

Te-ar mai putea interesa și
UEFA va distribui 331 de milioane de euro echipelor participante la Campionarul European din 2024
UEFA va distribui 331 de milioane de euro echipelor participante la Campionarul European din 2024
UEFA va distribui în total 331 de milioane de euro selecţionatelor participante la Campionatul European din Germania - EURO 2024, a anunţat sâmbătă forul fotbalistic continental, citat de......
Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro până în 2027 în diversificarea energetică a județelor dependente de industrii intensive în carbon
Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro până în 2027 în diversificarea energetică a județelor dependente ...
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că, până în 2027, România va investi 2,5 miliarde de euro din Fondul ...
COP28: Kamala Harris anunță că SUA vor vărsa 3 miliarde de dolari în Fondul verde pentru climă
COP28: Kamala Harris anunță că SUA vor vărsa 3 miliarde de dolari în Fondul verde pentru climă
Vicepreşedintele american Kamala Harris a anunţat sâmbătă, la COP28 în Dubai, o contribuţie de 3 miliarde de dolari ...
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat intrarea celor trei state într-o confederație
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat intrarea celor trei state într-o confederație
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat vineri crearea unei confederaţii cu ambiţia de a realiza ...